Přejít na obsah

Automatické otvírání kufru

Doporučené příspěvky

Neboj nezašpiníš stačí to jedním prstem přimáčknout - nehledej problém kde není. Víc se zašpiníš když ho otvíráš normálně protože musíš otvírat větší silou než při zavírání. Moje zkušenost je že kufr pustím dolů na pružiny a posléze ho přimáčknu jedním prstem. Také jsem zkoušel zavírat přes vnitřní madlo a to je trochu složitější odhadnou sílu ale také to jde.

Odkaz ke komentáři
Možná je to trochu mimo téma, ale mám OI chvíli a odemykání 5. dveří je klasickou plastovou páčkou nad RZ, tzn. že to je asi důvod proč mi nejdou odemykat dálkovým ovládáním a tím pádem si taky můžu nechat o pružinách asi jen zdát co? ;)

Pokud ti nejde odemykat kufr dálkou a máš třítlačítkový klíč tak je někde chyba. Proto aby fungonvalo autonatické otevírání pomocí pružin na O1 by bylo třeba dodělat - přečti příspěvek 68 tohoto vlákna.

Odkaz ke komentáři

Tak uz to mam taky, perfektni, i v nynejsich mrazech (u nas rano minus 12) se viko kufru samo zvedne do cca 1/3 tretiny, pote staci malinko postrcit a uz to chyti pneuvzpery a jde samo nahoru. Predpokladam, ze jakmile se trochu ohreje, tak to pujde komplet samo, nicmene jiz nynejsi funkce je uzasna a moc "user friendly".

Nechal jsem to udelat v autoriz. servisu pri jine oprave (neco drncelo v pr. pr. dverich), dal jim pruziny (modre) a ten nemecky navod. Nejdrive drobna neduvera, nicmene po hodine me sami volali, ze to chodi a je to vyborne - sebehli se tam jejich mechanici a zakaznici, kteri tam zrovna byli - ti to hned take chteli :-)

Zaviraci sila neni nijak demonicka, jak vyplynulo z nejakeho jineho prispevku zde, mozna ti se silnejsimi pruzinami (RS s kridlem) mozna musej vice tlacit, ale ja jsem nic zasadnejsiho pri zavirani nepocitoval.

Nenapadlo nekoho, jak to poresit, aby sel ten kufr nyni takto prijemne otevirat i od ridice, napr. s bezicim motorem (bez pouziti dalky - na te to myslim stejne nejde pri klicich v zapalovani) ? Hodilo by se tlacitko na toto zvednuti, samozrejme jen pri stojicim aute....

Odkaz ke komentáři

To otevírání od řidiče - asi budeš muset změnit auto - třeba Fabie Junior to mají v základu, táhlem v prahu řidiče :facka:

Ale teď vážně, já nevím, ale třeba by mohli poradit machři přes elektro, Vaša, Rolbař, MRS...

EDIT: nedalo mi to, mrkl jsem do schémat, a u mne je te motorek ovládáný plusem spínaným z ŘJ komfortu. Takže dotaz na odborníky, co by se stalo, kdyby se tam přivedl ještě další plus ovládaný spínačem někde u řidiče? Okruhy oddělené samozřejmě diodama?

Odkaz ke komentáři
2 omicron: Dělali ti v tom servisu i to překódování?

Ne, nedělali, vyzkoušeli to hned po instalaci jen těch pružin, a když jim to fungovalo, tak se tim dal nezabyvali... Take by me zajimalo, k cemu konkretniho to "special" prekodovani (uvedene v manualu k pruzinam) vlastne slouzi ...?

Ted pote, co je auto cely den na mrazu to pri otevreni poodskoci cca 10 cm, rekl bych tak akorat na hranu, kdyby se to otevrelo zcela automaticky. Staci do toho ale jen lehce tuknout, a uz to jde samo nahoru. Pockam na otepleni, jestli se to rozchodi na zcela automat. otevreni.

Silnejsi pruziny bych asi uz nedaval, nevim co by to mohlo udelat s tesnenim dveri (a take by se to asi hure zaviralo - nyni bez velkeho rozdilu oproti stavu bez prid. pruzin), spise bych to videl cestou maleho zvyseni tlaku v tlumicich.

Je pravda, ze se me od zacatku u tohoto noveho auta (7/2009) zdaly tlumice o neco slabsi, nez ty u predchozi MR 2006 (7/2005). Je to ale subjektivni.

Odkaz ke komentáři
Podle mě to překódování je na fabii, kde zřejmě nemají ty pružiny čas na otevření dveří. V octávce mechanizmus zámku asi sekundu čeká úplně otevřenej než se zavře a kufr jde otevřít stiknutím toho spínače na kufru.

Ve Fabii se nic nekoduje. Nasadíš pružiny a už to fachá. Dával jsem to do krátké Fab II Funguje perfektně.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem do toho taky šel, objednal jsem si ty modrý pružiny, namontoval a výsledek stejnej jako u Omicrons. Kufr se zvedne do cca 1/3 a pak už ho stačí jen "pošťouchnout". :huh: Jen to zavírání je horší, byl jsem zvyklej zavřít kufr za to vnitřní madlo, ale teď ho musím zvenčí domáčknout. :)

Ještě jsem koukal jestli to odtlačuje gumu, ale podle mě to bude v pohodě. Až bude lepší počasí tak to zkusím wapkou otestovat.

Odkaz ke komentáři
A co by ty pružiny mohly udělat po čase se vzpěrami..nebo jejich uchycením? Přece jen tam působí celkem velké síly při maximálním stlačení a zavřených dveřích. :huh:

Přesně tak, taky si myslím, že je to huntování a za to by mi to nestálo. Kdyby to bylo tak jednoduchý nebo chcete-li simply clever, tak už by to automobilka dávno aplikovala, nemyslíte?

Odkaz ke komentáři

Takze moje zkusenost s oteplenim a otevrenim - ani pri venk. teplote kolem 14-16 me to neodskoci vice jak do te cca 1/3 otevreneho kufru. Nejdrive jsem to nechapal, proc to jinym O2 Liftback (bez kridla) s temi modrymi pruzinami na tech videich jde otevrit uplne cele, a asi mam vysvetleni, ktere jsem si pri porizovani modrych pruzin hned neuvedomil.

Moje vybava zadniho kufru obsahuje mj. zadni sterac (s motorem a jeho prevodovkou), zadni stinici roletku a destnik v síťtce. O to vsechno je to viko kufru tezsi nez je standardni viko, takze otazka je, zda-li pro takove (nadstandardne vybavene) viko nejsou vhodnejsi silnejsi pruziny, nez ty modre...

Pozn. - toto auto mam cca 1/2 roku, takze vzpery jsou na 99% v poradku (resp. tak jak byly z vyroby)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...