hamzi Odesláno Říjen 27, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2015 tak to jsem rád :D a co konkrétně vyhrálo? dovolená? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Milda Slavik Odesláno Říjen 27, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2015 Tak co? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Freddy Odesláno Říjen 27, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2015 ... a ja sázel na tu psychiatrii 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 27, 2015 Dalsi den trochu montaze... Vyfuk, hlava, turbo, poloosy, vysokotlake cerpadlo a voda ... PS: Jak jsem dneska koukal a nebavil se s Jurou (protoze mne nastval ), Jura nasel velice nepekny postup (asi plochym sroubovakem) sundavani vodni pumpy, co majiteli delali v servisu... Praskly mu obal a jeste poskodili vymenik voda, olej... vim, ze to neni moc, ale takhle se to kurna nesundava... PSS: a to se nebavim, jak ma majitel poskrabany chladic vody ze strany motoru... i kdyz jsou to jenom lamely, ale hnus velebnosti... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 Ac svatek, maka se stale... Dneska se trochu maklo...komplet rozvody, sani a vstriky... Dole kardan, vyfuk, plasty, mozna dame i olej :) :), at to vrci... PS: hlava a otvory sani foceny pred vycistenim a vyfoukanim.... :) a vsimne te si toho maleho kaminku...sajrajt jeden, ten by tam udelal paseku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martanek33 Odesláno Říjen 28, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 tak se dívám, že yety je už hotový, tak snad to půjde i u mého broučka takto dobře :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 No snad jo... dokud se to nerozdela tak je to loterie... Ps: yeti jede... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martanek33 Odesláno Říjen 28, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 pěkná práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 TAky Jura makal jako sroubek ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martanek33 Odesláno Říjen 28, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 neztrácíte teda čas ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 JJ Jura na nem zacne v po max , ale pocitam asi v utery... jestli vse bude ok... ale to musi rict on... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martanek33 Odesláno Říjen 28, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 ok, tak si nechte dařit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Říjen 28, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 nechcem spamovať.. len taká otázka :) ..keď už máte takto otvorený priestor motora, nezvyknete pozrieť aj v akom stave je zdvihátko ventilu vysokotlakej palivovej pumpy? Viem, že na týchto TSI je ten piestik už s valčekom, čiže nehrozí už predieranie styčnej plochy od vačky ako tomu bývalo u staršej generácie TFSI.. ale aj tak by ma celkom zaujímalo, v akom stave môže byť ten valček po 50 a viac tisíc km. Ja to plánujem pozrieť o 2 týždne a vymeniť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 Neni problem to nafotit, ale jak si psal je tam rolnicka a jak jsem to skouknul v pohode... priste o2 cca 160 tkm udelam foto... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Podľa teba to má význam šahať na to a rozobrať a vymeniť to zdvihátko, po cca 120tkm.. hoci len preventívne..? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 No dle stavu... na RS urcite a na TSI 1,8 podle stavu... Zatim jsem Jura na 1,8 nemenil. Vsechny ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Tak a dalsi prestavba je za nama... V patek si zakaznik prebral auto a snad byl i spokojen... :) :) At slouzi... V patek se dodelava geometrie a probehla kontrola, jestli z auta neco netece ¨.... jo a jeste vymena jedne zarovky :) :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raill Odesláno Říjen 31, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Ahoj, nějakou dobu sleduju tohle téma a už jsem se na pár věcí i ptal Fida přes PM a telefonicky... Chtěl bych poprosit o rady - motor CDAA 11/2009, najeto 250 tis. (auto s tímto nájezdem dovezeno ze Švýcarska), od začátku velká spotřeba oleje - 1-2 litry / 1000 km. Začal jsem hledat příčinu a postupným vylučováním (vyměněn PCV + trubky k němu, zkontrolovány trubky z turba k intercooleru, změřeny komprese - všechny válce kolem 12), jsem došel k závěru, že je to to, o čem jsou tyhle dlouhé diskuse na koncernových fórech... Den před tím, než jsem byl objednaný do servisu, mě potkala porucha motoru - během jízdy najednou ztráta výkonu, cukání, kontrolka motoru... taktak dojezd na parkoviště... odtah do servisu. Sundali hlavu, zjištěn upálený výfukový ventil na prvním válci a prý, pokud to souviselo se spotřebou oleje, navrhují vyměnit těsnění všech ventilů. K tomu jsem nechal sundat i spodek, abych se podíval na kroužky s vědomím toho, že příčina spotřeby oleje bude spíš v kroužcích. Přikládám fotky a chtěl bych se zeptat zkušených: 1) Má smysl vyměnit kromě toho upáleného pro jistotu i všechny ostatní ventily (sací i výfukové)? 2) Stírací kroužek má tloušťku 1,4 mm - v diskusi jsem četl, že původní měl 0,98 a inovovaný má 1,2 mm - tak nevím, co to tam mám za verzi a jakou pak v tom případě kupovat novou sadu kroužků? 4) Dá se poznat, jestli ty ojnice a písty jsou něčím nestandardní, původní nebo inovované verze? Nechce se mi věřit, že by ten motor přežil takový nájezd s originálními kroužky. Nikde nejsou VAG kódy, jenom zkrácená označení. 5) Čím z těch pístů a ventilů dostat ten zkamenělý karbon? Zkoušel jsem petrolej a čistič motorů, ale moc to nejde... 6) Nejsem schopen posoudit, jestli to, v jakém stavu je ten stírací kroužek, je už to ono, kdy to žere olej - přestože je ta vnitřní drážka ucpaná, tak připečený nebyl a hýbe se... Díky za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Az se vyndaji vsechny ventily se da poznat jk jsou na tom... co sem koukal tak ten stiraci krouzek je uplne kaput... modifikovany krouzek ma 1,4 jestli se nepletu a je mozne ze s kraje produkce cdaa davali pisty a kruhy jine... to nikdo nevi...ocistit jenom mechanicky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raill Odesláno Říjen 31, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Díky, no to je pak taky zarážející - modifikovaný kroužek a taky to po čase začne... Teď jsem narazil na briskoda na něco jako definitivní vyřešení problému, kdy mění i ty olejové trysky + pár dalších věcí (trubky), ale k tomu i firmware motorovky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 o tryskach vim... lip chladi pist... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Raill: muzes sem hodit prosim odkaz na ten web? Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Houk Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Ahoj, nějakou dobu sleduju tohle téma a už jsem se na pár věcí i ptal Fida přes PM a telefonicky... Chtěl bych poprosit o rady - motor CDAA 11/2009, najeto 250 tis. (auto s tímto nájezdem dovezeno ze Švýcarska), od začátku velká spotřeba oleje - 1-2 litry / 1000 km. Začal jsem hledat příčinu a postupným vylučováním (vyměněn PCV + trubky k němu, zkontrolovány trubky z turba k intercooleru, změřeny komprese - všechny válce kolem 12), jsem došel k závěru, že je to to, o čem jsou tyhle dlouhé diskuse na koncernových fórech... Den před tím, než jsem byl objednaný do servisu, mě potkala porucha motoru - během jízdy najednou ztráta výkonu, cukání, kontrolka motoru... taktak dojezd na parkoviště... odtah do servisu. Sundali hlavu, zjištěn upálený výfukový ventil na prvním válci a prý, pokud to souviselo se spotřebou oleje, navrhují vyměnit těsnění všech ventilů. K tomu jsem nechal sundat i spodek, abych se podíval na kroužky s vědomím toho, že příčina spotřeby oleje bude spíš v kroužcích. Přikládám fotky a chtěl bych se zeptat zkušených: 1) Má smysl vyměnit kromě toho upáleného pro jistotu i všechny ostatní ventily (sací i výfukové)? 2) Stírací kroužek má tloušťku 1,4 mm - v diskusi jsem četl, že původní měl 0,98 a inovovaný má 1,2 mm - tak nevím, co to tam mám za verzi a jakou pak v tom případě kupovat novou sadu kroužků? 4) Dá se poznat, jestli ty ojnice a písty jsou něčím nestandardní, původní nebo inovované verze? Nechce se mi věřit, že by ten motor přežil takový nájezd s originálními kroužky. Nikde nejsou VAG kódy, jenom zkrácená označení. 5) Čím z těch pístů a ventilů dostat ten zkamenělý karbon? Zkoušel jsem petrolej a čistič motorů, ale moc to nejde... 6) Nejsem schopen posoudit, jestli to, v jakém stavu je ten stírací kroužek, je už to ono, kdy to žere olej - přestože je ta vnitřní drážka ucpaná, tak připečený nebyl a hýbe se... Díky za pomoc. Ventily bych určitě doporučil vyměnit všechny (výfukové), neni to až zas tak nákladná položka když už je hlava dole ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Jinak ventil odesel z duvodu velkeho nanosu karbonu na nem... a tim padem horsimu chlazeni ... proto rikam, kdyz zacne TSI bastit olej, relativne hned to resit, nez bude pozde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Freddy Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 zkontrolovat (vyměnit) voditka a gufera automaticky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Jak rika jura... tlak. brus a gufera delame vzdy... voditka i ventily podle stavu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raill Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Díky za rady. Ve středu povezu tu hlavu a písty do Brna k tomu Pavlíčkovi, tak snad se s nimi rozumně domluvím, co je nutné udělat. Jinak to téma o olejových tryskách jsem se přehlídnul, je to pro 1.4 TSI, každopádně něco z toho bude asi platné i pro nás: http://www.briskoda.net/forums/topic/341062-cave-oil-consumption-new-fix-updated-two-days-ago-by-vag/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 ty trysky maji trochu jinny tvar a prurez.... ale jinak jsou stejne... nemenime je...A Fi. Pavlicek si poradi sama...dava tam hlavu a podle stavu ji opravuji... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Téma pročištěno od OT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 4, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Tak a dneska Jura zacal kutit 4x4 TSI a podle toho co videl neprichazel z udivu.... zatim sem nahazu fotos a jak mi to zaraferuje, dam sem i popis, ale asi je to masakr... strhane srouby sani, nedotahnute veci, nezapojene, sroub olejove vany byl v takoveto poloze, podle tmelu uz se v tom nekdo vrtal, ach joooo to nebyl LORENC, ale debil... :( :( :/ Dale nechapu co kdo delal s velkym odlucovacem oleje... a tlakovve cerpadlo bylo nedotazene... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.