Přejít na obsah

Zadní brzdová světla


FifaPK

Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Měl bych otázku. Jde o to, že se mi z ničeho nic automaticky rozsvítí zadní brzdová světla. Divné to je v tom, že normálně nesvítí, vše funguje jak má.

Dnes jsem přijel po práci ráno domů, zaparkoval jsem, prohlédl auto a vše bylo v pořádku. Odpoledne jsem se koukl z okna a vidím, jak mi svítí zadní brzdová světla, sami od sebe. Po nastartování se opět dá vše do normálu, vše funguje, vypnu motor, světla nesvítí, ale zase po několika hodinách se sami rozsvítí.

 

Neví prosím někdo, kde by mohl být problém? Děkuji moc za rady.

Odkaz ke komentáři

Auto ti brzdi normalne? Neni treba mozny, ze je hlavni brzdovy valec spatny, takze by se ti po vypnuti motoru po case snizil tlak a propadl by se ti o trochu pedal (asi je ale drzenej pruzinou) a tim sepl brzdy? Kdyby byl spatnej brzdovy spinac, tak by svetla svitili porad nebo vubec, ale toto je divny...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Mam opacnej problem me brzdova svetla nesviti vubec. Spinac novej, pojistka nova, zarovky nove, kabel jsem od spinace az ke svetlum propipnul zkouseckou. Pred spinacem je proud po seslapnuti i za nim, ale ke svetlum se nedostane. Prosim o radu kde muze bejt jeste zrada. Dekuji

 

Odesláno z mého HAMMER_ENERGY pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zdravím, mám podobný problém svítí mi zadní brzdové světla jen když otočím spínačem světel. Při vyplém stavu nesvítí. Otestoval jsem  brzdový spínač který je v pořádku při sešlápnutí světla zasvítí intenzivněji. Kontroloval jsem pojistky jsou v pořádku. Kde přesně v pátých dveřích by měl být problém děkuji mám je rozebrané.  Jedná se o Octavii 1 Combi.

Odkaz ke komentáři
před 4 hodinami, borlan napsal:

 

Tady je číslo svorkovnice1J0973303, ale podle mě je lepši sehnat svorkovnici i s piny a pak to doma upravit. Ten pin co jsem nechtěl jsem vymontoval pracně ven. Přikrádám foto jak svorkovnici vytáhnout  zamáčknut šroubovákem na dané místo(obrázek)  a pak vysunout.

 

 

IMG_20201117_170012.jpg

Vyměnil jsem svorkovnici za novou z vrakáče a problém trvá, svítí brzdové světla. Nemá někdo další nápad? 

Odkaz ke komentáři

Nejsem odborník, možná napíšu nesmysl, nebo něco co je jasné a už ve vlákně bylo:

1) Změřit co je na odchozím drátě ze spínače brzdových světel při zapnutí/vypnutí koncových světel. Zřejmě tam budou při zapnutých koncových nějaké volty (při sepnutí brzd. spínače jak píšeš se brzdy víc rozsvítí, dostanou asi plné volty) = po trase se do brzdových někde "prosakuje" napájení koncových.

2)Ve schématu vytipovat body a vodiče na trase brzdové/koncove, rozpojit a proměřit kde nechtěné napětí  na brzdovém je a kde už neni, asi začít někde odzadu, třeba konektorem ke světlu.

Popisují kostrbatě, těžko se dávají ty myšlenky na papír, omluva...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...