Přejít na obsah

Slabé starty

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny,

potřebuju menší radu.

Když je mráz kolem - 10 °C a auto stojí veku v práci 11 hodin, tak ráno to sotva naskočí.

Baterka špatně točí a přitom je nová.

V nevytopené garáži i po týdnu nastartuju nádherně.

Nemáte s tímto taky problém a nebo nápad co bych měl dělat??

Je mi to blbý, když to v práci startuje jak nějaké stará multikára.

Díky moc

Odkaz ke komentáři

Omlouvam se za špatné zvolení sekce.

Baterku jsem kupoval začátkem roku, protože ta původní dělala přesně tohle v zimě jako tato. Tak jsem myslel, že je baterka KO a přitom na tu mojí starou baterku jezdí tátovo auto uplně luxusně :-).

Se startováním nebyl nikdy problém až na to stání venku v mrazu ...

Dneska jedu zase na noční, tak se bojim, jestli ráno nastartuju nebo ne.

Odkaz ke komentáři

No když budou malé tak jednotka si s tím prostě neví rady a trvá déle než naskočí motor chce to pohledovou kontrolu kabelů ke startéru jestli je vše dobře ukostřené a také záleží na barvě kouře který se vyvalí po tom delším startování s výfuku pak je možné dál hledat příčinu atd může to být víc věcí nejlepší by bylo udělat komplet diagnostiku :D

Odkaz ke komentáři

To ano,ale tenhle motor má problém startovat i normalne na drc. ve firme 3x o2 2.0 tdi a vsechny problemy se startama. To same otec - VW 2.0 tdi a i v lete startuje dele,hlavne tedy pri teplych startech. Vymena vstriku probehla - nepomohlo. V zime mu to taky divne startuje,ale nastartuje, tak uvidime co se zase vys......

Odkaz ke komentáři

Kua vždiť to píšu o pár příspěvků víš než měnit cokoliv na autě tak nejdříve to chce pořádnou diagnostiku !!!!!!!!!!!!!! Zlobí tam hodně startéry :D

Upraveno uživatelem Ol@f
kdyz uz jsme u tech kua, kua necituj primo predchozi prispevky
Odkaz ke komentáři

Zdravim..moc díky za rady a nápady.

Najeto mám 127 000 km.

Myslíte že to může být startér, když to startuje jakoby byla vymlácená baterka??

Baterku jsem ještě včera proměřoval a je ok. Raději jsem ji ještě napíchnul na nabíječku.

Dneska jsem také koupil Aditiva, tak vyzkouším :lol: .

Tenkráít když jsem řešil špatné studené starty v létě ( po několika nádržích Vervy se to vyřešilo samo) jsem volal do servisu Škoda a chtěl proměřit žhavičky. Vedoucí servisu se mi divil, protože prý žhavičky jsou bezúdržbové a nevyměňují se.

Servisujou prý hodně 2,0TDI a zatim u žádne neměnili ještě žhavičky.

Ty otáčky startéru jsem taky tenkrát chtěl změřit, ale jak se to vyřešilo tim odběrem Vervy diesel, tak sem se tam nedostal.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Jak pise chipmenn nejdriv diagnostika, tam uvidis jestli sou zhavice KO nebo OK, pokud KO tak vymena a zkusit starty, pokud spatny, a diagnostika nehlasi zadnou chybu tak bych sel po tom starteru. Ale pred nim bych zkusil zvednout startovaci davku, kdyby to nezabralo tak starter.

Odkaz ke komentáři

bych jeste poresil baterku ted to budeme resit ve Stredu na srazu pripichneme kvalitnima kabelama druhou baterku a pokud to chytne na drnc a diag ukaze vetsi otacky starteru je jasno a vymena baterie je ten nejlepsi pripad. Starovaci davku bych zvedal asi az uplne jako posledni dokonce az po vymene starteru, sice je to levnejsi nez starter ale je to tak trosku prasarna

Odkaz ke komentáři

Zvedat davku neni prasarna ale standartni servisni ukol u TDI motoru s nabehem, resit to snad na vsech forech s TDI motorama.

Ale u tohoto u studenejch startu byc sel taky prvne po baterce, ale diagnostiku to chceeeee bez toho je to jen strileni od bokuuuu.

Odkaz ke komentáři

NO nejlip vypada ten posledni, i kdyz na osy nemas oznaceny tak tezdo rict. Olafe i kdyz vis ze si myslim svoje :). Rada, stahni si tady na tomto odkazu prohlizec logu, je to luxusni programek kterej by ti mel ukazat co potrebujes. Jestli teda umi zobrazit log tak jak jste ho delali ve stredu. Ja a i podle toho kdo program delal, loguju ve vcds jinde a jinak a pak me to tento soft hodi do peknyho grafu a ukaze i ktera krivka je ktera a da se v nem hejbat a odecitat hodnoty.

http://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1053

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...