Sweden Odesláno Říjen 26, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2016 Opravdu díky moc za vaše rady pánové ;) Jako věděl jsem do čeho jdu ale tohle už začíná být docela adrenalin :D,každopádně další úspěšný start je za námi,teď už plánuju fakt asi jenom ten finální v pondělí ráno jak budu vyrážet směr Brno :D,tak doufám že to dáme .Je mi jasný že až tak o počtu zářezů to není ale je to vesměs a celkové chybě napínáku jako takového, vomlátit to někomu o hlavu je málo! Nepřeju si nic jinýho než mít hotové ty rozvody, ty beru jako standart a spotřební zboží, to nemá s bývalým majitelem nic společného,ikdyž kdyby mi to křáplo 500km od prodeje tak bych to s ním asi řešil, otázka je jak by tahle pře skončila. Ta případná spotřeba oleje je jiná káva,pokud bude větší než je norma, a jako že bude, to poznám i bez hmotnostního měření, tak se jedná jednoznačně o skrytou vadu, tato záležitost je už v řešení, tak uvidíme jak to dopadne. Se zveřejněním oprav na mém motoru nemám žádný problém, každá zkušenost dobrá. Takže Seat odstavený do pondělního rána a budu se muset vozit s V8 coupé ikdyž kvůli počasí mi je to celkem líto, coupé které je o 5let starší, má víc jak jednou tolik km co 1.8TSI,výkon jak dvě 1.8TSI a ještě kousek, spotřeba porovnatelná, zážitek z jízdy o krapánek vyšší :D, bez spotřeby oleje a strachem kvůli rozvodům se v noci nebudím :D :D Už mi z toho hrabe, tak snad vše dobře dopadne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 26, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2016 Upřímně, tady nevím, co by bylo lepší. Pokud to teď necháš stát až do pondělí, tak olej bude pěkně stečenej a start to tedy opravdu prověří... No, tu chvilku Ti nezávidím. Jakmile to poběží, tak dojedeš. Určitě si před tím zkontroluj hladinu oleje a dolej. Držím palce a informuj dál. Asi seš kamikadze a masochista v jednom ... B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Říjen 26, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2016 Manželce jsem už pro jistotu sebral klíče aby do toho radši ani nelezla, chudák je z toho celá špatná, i za těch pár km co jsem jí to koupil si to auto moc zamilovala, mám pocit že mám před barákem časovanou bombu. Přece to klukům do Brna nepovezu na odtahovce Kdo se bojí sere v síni :D Když to křápne udělaj to kluci alespoň pěkně pohromadě a ještě na tom ušetřím :) Tohle je už ale fakt černý humor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 26, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 26, 2016 JJ uz te cekame, koupili jsme new sadu... kdyz tak zitra cinkni... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Říjen 27, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2016 Pánové zeptám se Vás ,jak to že i když 1.8TSI spaluje cca.klidně 1-2l oleje na 1000km a někdy i více, tak jak to že auto nekouří modře po spalování oleje, alespoň občas třeba při delším stání na volnoběh anebo proč nejsou rapidně zvýšené emise při kontrole na STK? Já měl na své V8 N62 chycené gufera na ventilech(doléval jsem pouze cca.2l během výměny oleje tzn. 2l oleje na 10000km!!!) díky špatnému oleji 5W30 který jim dal prostě po těch letech tak říkajíc na prdel a auto si krásně, při stání na volnoběh cca.2 minuty a pak se proplynovalo, zakouřilo. Na emisích taky zvýšené normy. U 1.8TSI nic nepozoruji krom zasekané koncovky výfuku kterou když jsem vyleštil tak po 50km byla opět uzená jako u ropáka, koukal jsem i že jsou nějaké ty mini saze na SPZ...jenom jestli jsem já blbec nekoupil čiplé TDI, tyhle věci tomu celkem nasvědčují :D Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Říjen 27, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2016 Jinak ještě přihodím foto napínáku při první kontrole a při včerejší, rozdíl je opravdu markantní, teplota motoru přibližně stejná, rozdíl možný asi pouze v úvrati motoru, nemyslel jsem si že to má až takový vliv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Ten napinak to ma za sebou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 To Sweden - koukám, že dráždíš hada bosou nohou ... to chceš startovat každej den až do pondělí? Ono to zas taková prdel nebude až se to potká ... Jo, psal jsem sice, že by to po delším stání mohlo napínák "prověřit", ale běžně se stává, že večer lidi dojedou v klidu domu, a ráno jim to bez varování hopsne, někomu o zub, někomu na kapitálku ... Už bych nepokoušel nic a počkal na cestu do servisu, čas bych využil na vyhledání solidní odtahovky jako zálohu na pondělní ráno ... Sorry, ale nic lepšího teď nikdo neporadí. Tyhle TSI si umí taky zakouřit, ale pokusy si nech až po rozvodech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Žádné starty se už nekonají,auto odstaveno a čeká se do pondělního rána kdy bude posledni start tohoto napinaku,tak snad to ještě jednou zvládne,byla by to opravdu smůla.Testy ohledně spotřeby oleje nechávám samozřejmě až po výměně rozvodů,na tu kourivost se ptám z toho důvodu že se mě včera prodejce ze Škody ptal na to jaktože auto nemá zvýšené emise když je taková spotřeba oleje,auto má čerstvě po STK a prý vše OK na emisich,tak hledám nějakou rozumnou odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Ty emise, to je jen jedna velká parodie, to by muselo brát 1l na 500km. Když sám výrobce říká, že zcela normální je spotřeba do 0,5l na 1000km, tak musí být jasné, že toto na emisích musí projít zcela bez povšimnutí. Sám mám zkušenost, že emisema prošel na jedničku propálenej katalyzátor na EU-4 motoru, kde si samotná diagnostika ECU motoru pravidelně po x km rozvěcela kontrolku v budíkách ... TSI s větší spotřebou oleje lehce kouřej do běla i po zahřátí, záleží na teplotě a vlhkosti okolí. Tady máš TSI co kouří jak diesel, ale to už má velkej problém ... 16, 17 a 23min, už jsem to tu dával dřív http://www.npo.nl/radar/28-09-2015/AT_2038987/POMS_AT_2125973 Jinak pan prodejce ve Škoda je asi člověk, co měl dělat něco jinýho, nevidí/neslyší co se kolem něj děje ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 28, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Tsi kouri samy od sebe.. i bez velké spotreby oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Ok,větší kourivost beru,možné to je,ale zeptám se,černé koncovky výfuku u TSI jsou tedy normální i u zdravého motoru?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Ano, každé TSI má bohužel výfuk černý (přímý vstřik v určitých fázích sazuje, proto VW oznámilo, že do TSI plánuje dávat filtry jako DPF u dieselů...), ale ve výfuku nesmí být žádný olej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Tak aspoň něco trochu pozitivniho ikdyz ty mikro saze nebudou asi moc běžný,to bych pripisoval tomu spalování oleje.Jinak vyfuk je bez oleje,pouze ty saze a.celkově černota.Zřejmě po x letech jsem dal koncovku do původního stavu,vypadala jako nová asi tak 50km,pak opět černá,sice.uz jenom povrchove,nebylo to tak zazrany jako předtím ale i tak je to škoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 Teď jen obecné info, ty řetězy a napínáky pro VW vyráběj v Morse TEC, patřící pod BorgWarner. By mě zajímalo, kolik dělaj do současnosti warranty costs na ně přeúčtované a proč o těch problémech s rozvody stále ani u koncernu neví pořádně všichni, když by si to klucí italský pěkně zacálovali ... https://www2.borgwarner.com/en/MorseSystems/WhyMS/default.aspx https://www2.borgwarner.com/en/MorseSystems/products/Pages/Tensioners.aspx 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Říjen 28, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2016 tak koncern nikdy nic nekomentoval a nikdy nic ofiko nepřiznal, všechno je ok a všechno šlape přece ..... taková ta metoda Titaniku, všichni ví, že je nějakej průser, ale hrajeme a tancujeme s úsměvem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 31, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 31, 2016 To Sweden: rad jsem te poznal a skoda, ze si o diag nerekl driv. Po obede jsem nestihal prijet. Jinak podle predpokladu, rohatka to mela za sebou.... viz foto ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Pánové mě bylo ctí Vás poznat, je vidět, že tomu co děláte fakt rozumíte a že tomu dáváte opravdu všechno a že se snažíte se neustále zdokonalovat. Práci kterou děláte, děláte srdcem a to je ten důvod proč jsem Vás navštívil a proč to udělám kdykoliv znovu. Pozorovat Jurovu symfonii při výměně rozvodů je zážitek, přesná precizní práce bez jakéhokoliv stresu a chvatu, i když jsem na něj celou dobu při práci civěl a občas ho svými dotazy asi i lehce znervózňoval nedal to na sobě znát :D, je to prostě profík ;) Fido vidíš to, na tu rohatku mě ani nenapadlo se podívat , díky za informaci. Škoda že ti to časově nevyšlo, ale tak jak jsem psal, milerád Vás znovu navštívím, teda doufám že ne v rámci GO motoru :D i když myslím že mě to stejně menine. Včera jsme s Jurou dali novou 5w40 a teď budu pozorovat jak moc to bude ubývat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavir Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Zdravím mám dotaz. Čím se řídí studený motor.? Za studena to hrozně škube a jen co teplota vystoupá na 90 podle budíku, jakoby to vyplo a vše dobré.. Jestli by mělo takový vliv teplotní čidlo nebo něco jiného.? Má někdo zkušenost.? Hlavně z cukáním 1.8tsi cdaa.? Už nevím co s tím.. a po startu 15vterim běží jakoby sitič než spadnou otáčky tak to hrozně houpe. ? díky za všechny rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Octavír - a tohle jsi tedy vyřešil "Na diagnostice to vždy ukázalo chyba zapalování 2 a 4 válec a nedosažení plnícího tlaku-sporadická.." bylo to na diagu, co ty cívky, dali se nové? Zahřívání katalyzátoru cca 15-30sec je normální (vymazání adaptací, vyčištění a nastavení klapky to na 99% řeší), to může pocukávat, ale vše ostatní cukání, natož do zahřátí na 90 je špatně. Jak vypadaj svíčky a kolik bere oleje? Když je to CDAA... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 no u mna ani po GO, a tym padom predpokladam aj po vycisteni klapky a zakladnom nastaveni, zakmity otacok pri ohreve katalyzatora po starte, tych vyssie spominanych par sekund, k zlepseniu nedoslo. zvysenie otacok beriem, ale zakmity pod 800, s nahlym trhnutim vozidla sa mi nepaci. tak trosku som dufal, ze sa po GO bude to auto spravat krajsie pri studenych startoch. aspon tak ako zbytok benz. motorov na zemeguli. proste len zvysene otacky, ale nedeje sa tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 2, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Tobe se menil PCV???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 menil som si sam, este pred Go, ma najazdenych 800km. je original. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavir Odesláno Listopad 3, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Octavír - a tohle jsi tedy vyřešil "Na diagnostice to vždy ukázalo chyba zapalování 2 a 4 válec a nedosažení plnícího tlaku-sporadická.." bylo to na diagu, co ty cívky, dali se nové? Zahřívání katalyzátoru cca 15-30sec je normální (vymazání adaptací, vyčištění a nastavení klapky to na 99% řeší), to může pocukávat, ale vše ostatní cukání, natož do zahřátí na 90 je špatně. Jak vypadaj svíčky a kolik bere oleje? Když je to CDAA... vyřešit sem to tak, že sem dal nové cívky i se svíčkama i PCV ventil, chod motoru se lepšil i cukání za tepla i když pořád stále mírně pocukává ale za studena je to opravdu znatelný.. Potřeboval bych na diag. kdo mi opravdu poradí a né že mi jako každý druhý řekne kup si jiný auto, na to nejsem zvědavej.. Děkuji za reakce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
COBRA Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 Zdar hoši , přestal jsem jezdit tak jsem přemýšlel o změně OII a omlazení na facelift, no chtěl bych scouta protože často jezdím do špatného terénu , v benzínu jsou jen 1,8 TSI , projíždím bazary a defakto všechny prodeje motorů CDAA s nízkým nájezdem km za docela pěkné ceny a auta výbavově na vrcholu , ale jelikož s benzíny nemám moc zkušenosti chtěl bych se zeptat na co si dát pozor. Jak se pozná už jetý kus kterému se vyhnout , nebo se vyhnout všem motorům CDAA , dneska jsem byl v bazaru , OII Scout , FL , r.v. 2009 nájezd 98 000 km , cena 300 000 , přišla obsluha , nastartoval a hned se ozval dunivý zvuk , motor běžel nestále a na přístrojovce hned vyskočila závada spalování , později i EPC , tak jsem se pousmál jestli si nedělají legraci auto za 300 000 Kč a vada na motoru , na mou otázku co tomu je reakce že to bylo ještě ráno OK a stalo se to teď, no co dnes člověk nekoupí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 Precti si tohle tema a uvidis... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
COBRA Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 Přeci jen je to přes 80 stránek :D , ale tak pustím se asi pomalu do toho , ale už asi chápu že za nízké peníze v této cenové kategorii tyto lepší výbavy s motorem CDAA jsou jasně prodané z důvodů tu popsaných kdy se jich majitel radši nenápadně zbavil, a bazar na tom cenu ještě nastřelí a vydělá a nový majitel si pak drbe hlavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Listopad 5, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2016 80 stranok, ano..ale ak chces. skratim to. 1,8tsi nie je zly motor, ma svoje muchy, ale verzii CDAA sa mu vyhni. alebo si ho kup v patricnej cene o 70tis nizsej. pretoze plus minus je taka investicia do motora nutna. ak by si chcel ofiko informacie, v autorizovanych servisoch ti podaju info, aka vyrobna vada je na cdaa motoroch a aky ma k tomu skoda postoj. povedia ti sposob riesenia a cenu opravy. nemyslim, ze existuje moznost kupit cdaa motor a nemat s nim problemy. dalsiie info ku GO motora najdes aj tu na klubovom webe. motor je fajn, spotreba napriemerne prijemna, vzhladom na objem a vykon. prejav motora prijemny. vykon nadmieru dostacujuci, ( pre mna). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pupik Odesláno Listopad 14, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2016 Hezky den do BRNA pánové mám na vás dotaz , dělali jste mě motor(platak) mam problém .Při zastavení se mi rosvítí nebo začne blikat motor po rozjeti zmizí. když jsem byl v servisu kde mi ho davali do auta . na diag.se jim ukazalo vypadek spalovaní 2,3 valce. Volali vam, ,poradili jste vyměnit ventyl. Nic se tím nezměnilo a ted mi to 2x spadlo do nouzaku . Po vypnuti chyba zmizí, stava se to jen když zastavím a mam nízké otáčky jsem s toho neštastnej už jsem vyplázl 90litru a motor není ok . Jinak olej je v pohodě POCHVALA . Poradíte prosím předem dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 14, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2016 Změřit tlak oleje...a potom vyměnit čerpadlo oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.