Jump to content

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Recommended Posts

Je to facelift 2010. Měl jsem ji 2 roky ale to auto bylo spíš trápení. Stalo to dost peněz. Staral jsem se o to jak jsem mohl. Už na to zájemce mám tak to sem dávat nebudu. Pořídil jsem Octavia 3 RS 230. Doufám ze sem si tím nenasral do bot jako s tou 1.8..

V 10. 3. 2025 at 11:00, GiBi napsal:

Ahoj Luke,

konektor k tomu magnetu N205 jsem odpojil a projev (zvuk) motoru se nezměnil vůbec (viz video). Stále stejný chod. Teplota motorového oleje byla cca 48°C. Odpojený konektor je celý mastný od oleje.  UPDATE: nejsem teď u auta, ale jak se tak dívám na to video, nebyl ten konektor nasazen náhodou obráceně?

A něco málo hodnot z diagnostiky (nezahřátý motor).."Nastavení vačkového hřídele" litá z 37,5° na 38° KH.  "Úhel zapalování" má také proměnlivou hodnotu v čase.

Zjištění tlaku oleje v motoru ještě nebylo provedeno.

IMG_20250310_105448.jpg

IMG_20250310_110057~2.jpg

IMG_20250310_110155~2.jpg

Ahoj,

magnet N205 byl vyměněn za nový a originální v servise. Chyba v ŘJ se již neobjevila znovu po předešlém vymazání přes diagnostiku.

V následujících dnech se bude hledat příčina "rachtání" zahřátého motoru při nízkých otáčkách. 

• 2 weeks later...
V 6. 4. 2025 at 10:24, GiBi napsal:

Ahoj,

magnet N205 byl vyměněn za nový a originální v servise. Chyba v ŘJ se již neobjevila znovu po předešlém vymazání přes diagnostiku.

V následujících dnech se bude hledat příčina "rachtání" zahřátého motoru při nízkých otáčkách. 

Tento příspěvek vystihuje přesně symptomy chování i zvuku motoru v mém případě:

Screenshot_20250415-104854~2.png

před 3 hodinami, Dan.P napsal:

Ahoj já měl podobný problém a u mě se to vyřešilo výměnou rozvodů + poškozených dílů.

Ahoj.

šťastný to chlapec.

Vyměněno:

- rozvody, upevňovací šroub kliky, těsnění, olejový filtr, motorový olej, vodící rolka, drážkový řemen, elektromagnet N205, držák pro uložení vačkových hřídelí (původní už neměl sítko a byl vydřený kolem ventilů), elektromagnetický ventil časování vačkové hřídele.

Chrastivý hlasitý zvuk v nízkých otáčkách (hlavně při přidávání plynu) při zahřátém motoru stále přetrvává.

Mechanik zjistil vůli mezi vačkovou hřídelí sání a jejím "ozubeným kolem" (omluvte můj neodborný popis dílu).