Luke Odesláno Listopad 1, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2023 Dneska se to stalo znova odpoledne cestou do práce. Zase na volnoběh a až když je to pořádně ohřátý, to znamená olej na 90 stupňů. Během jízdy nic. Kontrolka tlak oleje a max 4000 otáček. Olej 5w40. Dostal jsem radu nalejt tam 10w60 ale to se mi moc nezdá. Jak změřím to čerpadlo a ventil? Diag nic nehlásí 🤷♂️ Předpokládám ze sw ridici jednotky přehrají jen v autorizáku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Listopad 2, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2023 10W-60 respektive ta část kdy je olej ohřátý s tou 60 je určitě lepší pro ten motor a spotřebu toho oleje ověřeno na předchozí generaci benzinového RS BWA-147kW. Ta 10W část tedy studená není úplně ideální na každodenní provoz v zimě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Listopad 2, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2023 No a když ta 10 není úplně ideální na zimu, tak co zkusit 5w50? Zkusím prubnout čerpadlo a ty čidla, pokud na nic nepřijdu, tak další na řadě bude hustší olej a přehrátí toho softu. Díky zatím za reakce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 2, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2023 Hustejsi olej nedavej... dej 10W40 A jenom pro upresneni, tlak oleje s vymenou pistu a krouzku nema nic spolecne... Jedine co se muze posrat je hlava... Prestavovac vacky nebo tryska ve hlave na mazani, ventil mezi hlavou a bloke... nejvetsi zlo ale dela drzak vacek a prestavovace hlinik... Ty nikdo nemeni a jsou vydrene... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Listopad 2, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2023 Nechtěl jsi napsat 5w40? Já netvrdím že písty a kroužky mají s tlakem něco společného ale před GO problém s tlakem nebyl. Před i po byl v motoru olej 5w40. Něco se muselo stát ale co🤷♂️ Mimochodem ta oprava byla u vás v Brně, domlouvali jsme to spolu. S majitelem servisu jsem mluvil a ten mi řekl at zkusim čidlo a případně i tu 10w60. Nechci to hned vézt až k vám ale jsem momentálně trochu bezradný protoze jsem se nedozvěděl žádné konkrétní řešení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Listopad 3, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2023 Jen bych rád uvedl svůj poslední příspěvek na pravou míru. Nejspíš jsem to špatně sepsal a špatně se vyjádřil. Možná to mohlo vypadat jako že chci na někoho vrhat špatné světlo, nebo že mě kluci z Brna nechali na holičkách. Tak to samozřejmě není, jen už mám že všeho nervy:) Jsme v kontaktu a na opravě se pracuje. Zatím zkusím sám co budu moct po domluvě s klukama a dám sem info. To jen aby si třeba někdo nemyslel něco špatného 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas F Odesláno Listopad 3, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2023 Klapky doklapaly.. bohužel výměna (klapky + snímač) situaci nepomohly. Vypadá to, že motor bez originálu Škoda nejezdí. Co mě trochu zarazilo - stejná chyba se objevila hned 3x, liší se jen tím stavem závady.. co to přesně je? 3 závad nalezeno. 008213 - Snímac polohy klapky v sacím potrubí/rízení proudu vzduchu P2015 - 000 - neplatný signál - Sporadická info o závadì: Stav závad: 00100000 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 8 Poèítadlo resetù: 255 Kilometry: 355082 km Indikace èasu: 0 Datum: 2063.14.31 Èas: 04:37:16 info o závadì: Otáèky: 3299 /min Výkon/klapka: 14.1 % Rychlost: 52.0 km/h Teplota: 72.0*C Teplota: 10.0*C Tlak: 920.0 mbar Napìtí: 14.097 V 008213 - Snímac polohy klapky v sacím potrubí/rízení proudu vzduchu P2015 - 000 - neplatný signál - Kontrolka závad ZAP info o závadì: Stav závad: 11100000 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 15 Poèítadlo resetù: 255 Kilometry: 355180 km Indikace èasu: 0 Datum: 2063.14.31 Èas: 05:34:21 info o závadì: Otáèky: 2788 /min Výkon/klapka: 49.8 % Rychlost: 101.0 km/h Teplota: 94.0*C Teplota: 12.0*C Tlak: 950.0 mbar Napìtí: 14.097 V 008213 - Snímac polohy klapky v sacím potrubí/rízení proudu vzduchu P2015 - 000 - neplatný signál - Sporadická info o závadì: Stav závad: 00100000 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 4 Poèítadlo resetù: 255 Kilometry: 355083 km Indikace èasu: 0 Datum: 2063.14.31 Èas: 04:38:19 info o závadì: Otáèky: 3530 /min Výkon/klapka: 100.0 % Rychlost: 78.0 km/h Teplota: 75.0*C Teplota: 13.0*C Tlak: 920.0 mbar Napìtí: 14.097 V Readiness: 0000 0000 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Listopad 5, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2023 Dneska byl chvilku čas podívat na tu moji plechovku. Jako první jsem zkousel napojit budík na výstup čidla redukovaného tlaku (to hnědé). Na volnoběh to tlačilo 1,9 baru, podotýkám ale že ne při úplně zahřátém autě. Předpokládám teda že tlak by byl nižší při plně ohřátém autě. Na maxidotu blikala kontrolka mazání (červená olejnička) takže tohle bych čidlo bych asi vyloučil. Potom jsem čidlo vrátil a budík napojil na výstup čidla normálního tlaku(modré) a auto běželo bez kontrolky. Až při přidání plynu se na mě rozblikala mě známá žlutá kontrolka (vykřičník s otáčkoměrem). Na 4000 otáčkách byl tlak 3,5 baru. Na volnoběh kontrolka zhasla a tlak byl zase trch 1,9 baru. Takže mám podezření buďto na čidlo normálního tlaku a nebo ten regulační ventil. V čidle redukovaného tlaku byl nějaký drobný bordýlek. To druhé čidlo má v sobě sítko. Obě čidla jsem prostříknul nějakým odmašťovákem a vrátil zpět. Auto jsem pak byl projel,olej byl na 86 stupňů a nic. Uvidim co to bude dělat dál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Listopad 5, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2023 Ještě nechápu jednu věc. Na čidle redukovaného tlaku je napsáno 0,55-085 baru. Na čidle normálního tlaku je 2,15-2,95 baru. Jak to mám chápat když minimální tlak na volnoběh je 1,2 baru a při otackach nad 3500 by měl být tlak 3-4 bary. Mohl by mi to někdo vysvetlil jak ty čidla fungují? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 5, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2023 Ty cidla spolupracuji... resi to RJ motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Listopad 6, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2023 Ok. Díky za odpověď. Každopádně dneska proběhla zkušební jízda cca 120km na tři etapy. Samozřejmě sem studený motor nechal chvíli běžet jako vždycky. Samozřejmě jsem na to nešlapal dokud to nebylo ohřátý jako vždycky. Po dojetí na místo jsem auto vždy nechal běžet 5min na volnoběh. Auto ohřáté, olej až na 94 stupňů. Vše v pořádku. Snažil jsem se udělat stejné podmínky jako když se ten tlak ozval a nic. Včera jsem z toho hnědého, redukovaného čidla vyndal malinký bordýlek, tak to třeba pomohlo. Budu jezdit a sledovat dál co se bude dít 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 Zdravím může mi někdo prosím poradit ? 1.8tsi bzb za studena jakmile po nastartování klesnou otáčky na 800ot začne motor vynechávat a prdí do výfuku a celý se trepe jakoby šel na 3 válce doprovází to problikávání budíku a lampiček jako by tam byl pokles napětí 🤔 jakmile přidám plyn na cca 1200ot třeba jen na 10s tak se to ustálí a běží to normálně diagnostika vyhazuje chybu zapalování na 3. Válci. Svíčky jsem vyměnil a přehodil cívky ale stále problém na 3. Když jsem pak koukal na svíčky tak jsou vypálené všechny stejně 🤔 po čem jít ? Ještě připomenu stalo děje se to po tom co auto stálo 4 dny v -14stupnich baterka byla vystavena a startovalo se přes kabely a od té doby to dělá toto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 16, 2024 Autor Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 zacal bych PCV... kontrolou nekde ti to prisava vzduch 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 před 10 minutami, p2p napsal: zacal bych PCV... kontrolou nekde ti to prisava vzduch Dneska jsem zrovna koukal na to Pcv ale neviděl jsem žádný problém co by byl pozorovatelný🤔 trubky vypadají že těsní dá se to nějak odzkoušet na autě ? Jediné co mě napadlo bylo vytáhnout merku oleje ale nic se nezlepšilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 16, 2024 Autor Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 odchazi membrana... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 před 6 minutami, p2p napsal: odchazi membrana... A dá se to nějak svépomocí otestovat? Ať nekupují zbytečně 🤔 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 Na PCV sundáš to kulaté víčko. Já ji měl úplně na kaši 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 před 1 minutou, Luke napsal: Na PCV sundáš to kulaté víčko. Já ji měl úplně na kaši Super hned zítra na to mrknu zmátlo mě že to má takový projev to Pcv že vynechává zapalování a problikava osvětlení 😃 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 PCV se obecně kontroluje tím, že otevřeš za chodu motoru olejové víčko, nebo na měrku oleje. Jak se zhorší chod motoru, tak je PCV dobré. Pokud ne, tak je PCV v pohodě. Nejrychlejší kontrola. Pak se může začít lovit dál. např. mám nové PCV a chod motoru se horší už jen při měrce. Na starém PCV fungovalo až otevření víčka oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 před 16 minutami, MorDecaY napsal: PCV se obecně kontroluje tím, že otevřeš za chodu motoru olejové víčko, nebo na měrku oleje. Jak se zhorší chod motoru, tak je PCV dobré. Pokud ne, tak je PCV v pohodě. Nejrychlejší kontrola. Pak se může začít lovit dál. např. mám nové PCV a chod motoru se horší už jen při měrce. Na starém PCV fungovalo až otevření víčka oleje. Jednou jsem to zkoušel když motor běžel zle tu merku a víčko a nic se nestalo běžel pořád zle a když se po.chvili chytil tak jsem to zkusil znovu a motor začal běžet špatné před 14 minutami, MorDecaY napsal: PCV se obecně kontroluje tím, že otevřeš za chodu motoru olejové víčko, nebo na měrku oleje. Jak se zhorší chod motoru, tak je PCV dobré. Pokud ne, tak je PCV v pohodě. Nejrychlejší kontrola. Pak se může začít lovit dál. např. mám nové PCV a chod motoru se horší už jen při měrce. Na starém PCV fungovalo až otevření víčka oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Leden 16, 2024 Sdílet Odesláno Leden 16, 2024 Taky by to na tom víčku nemělo prisavat vzduch přes tu dírku co tam je pokud se nepletu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 17, 2024 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2024 Kontroluje se to tou dirkou na PCV... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Leden 17, 2024 Sdílet Odesláno Leden 17, 2024 Fido psal jsem ti sz. Pokud bude chvilka jestli by jsi se mohl mrknout. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 17, 2024 Sdílet Odesláno Leden 17, 2024 update vyměněn PCV ale beze změny chod pořád špatný zběžně jsem prošel jestli není někde praskla hadice ale nic jsem nenašel otáčky si to drží na 800 ale jde cítit i v kabině že ten motor neběží klidně + to prdění do výfuku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Leden 17, 2024 Sdílet Odesláno Leden 17, 2024 Podle toho co jsi psal na začátku mě napadlo jestli by to nemohla dělat ta baterka. Zkoušel jsi tam hodit jinou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 17, 2024 Sdílet Odesláno Leden 17, 2024 před 7 minutami, Luke napsal: Podle toho co jsi psal na začátku mě napadlo jestli by to nemohla dělat ta baterka. Zkoušel jsi tam hodit jinou? Nezkoušel proměřil jsem ji kdy si přes noc držela napětí a altik taky dobíjí jak má co nějaká kostra ? Ale to by asi dělalo větší neplechu nebo nějaký podtlak ale kdo ví moc se nevyznám asi to odvezu někde 🤔 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 18, 2024 Sdílet Odesláno Leden 18, 2024 Takže změna už to vynechává i po zahřátí VAG píše že vynechává válec 1 a 2 Po nastartování to okamžitě zdechne musím startovat pod plynem Tak snad během příštího týdne změříme tlaky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martynkos Odesláno Leden 24, 2024 Sdílet Odesláno Leden 24, 2024 Neznáte nekoho kdo se vyzná v těchto motorech? V okolí Ostravy ? Auto bylo v servise vyměnili cívky nějaké hadičky a nějaký snímač na sání včetně váhy vzduchu a vstrikuz.. výsledek pořád stejný tlaky to má olej ani voda se neztrácí turbo prý taky oka Pořád za studena to běží blbě jakoby na 2-3 válce pak u výfuku něco jakoby cvakne (kovový zvuk) motor si přidá otáčky a pak to běží dobře Respektive dnes jsem jel cca 30km a rozsvítila se kontrolka motoru a auto jakoby stratilo výkon začalo zabírat někde až u 3-4000 otáčkách Začínám být zoufalý teď nemám moz ost diagnostiky takže až příští týden Potřeboval bych někoho kdo se vyzná a nebude měnit X věci pokud omyl a já se nedoplatim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 24, 2024 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2024 Ozvy se neco vymyslime.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.