Rouballik Odesláno Červen 3, 2014 Sdílet Odesláno Červen 3, 2014 Plánuju hodit na moji octu nějakej stavitelnej podvozek. V jednom z vláken jsem našel info, že firma TA Technix nabízí za slušný peníze slušnou kvalitu. Podotýkám, že důvod snížení je zlepšení jízdních vlastností a vzhled. Na závody s tím jezdit fakt nebudu, v 90% jezdím autem sám a používám ho hlavně k cestování do práce. Mám jednu velice primitivní otázku: Pokud někdo nabízí produkt "sportovní podvozek", obsahuje už vše potřebné pro ono snížení, nebo budu muset ještě něco dokupovat? a ještě poddotaz ohledně již zmíněné firmy TA Technix.. mám tu tři odkazy a vzhledem k informacím z tohoto vlákna tomu moc nerozumím.. 1:http://goo.gl/wzgeqb přímo dělané na combiky, nicméně jsem z vlákna pochopil, že se můžou použít i věci ze sedanu, takže o co tu jde? :)) 2. http://goo.gl/5THVxF a http://goo.gl/Pdmmf8 první odkaz RS druhej obyč, ale se stejnými možnostmí snížení.. může mi někdo vysvětlit rozdíl? Tady se míchá několik věcí najednou. Pokud chceš jít tvrdě po funkce, tak koukej po pevném podvozku. Pevné podvozky jsou určené na funkci. Stavitelné ať od jakékoliv značky mají prioritu ve vzhledu, takže tam ta funkce je jako druhá poddružnější funkce. Co se týče toho co je k podvozku potřeba. Standardně není k podvozku potřeba nic. Vše přeházíš ze série. Doporučuje se pořídit horní uložení alespoň na předek: http://tatechnix.cz/11441-octavia pak se vyhneš standardním problém, protože to napotvoru odejde hned jak to vyladíš. TAčko dělá v řadě Ta Technix ( červené ) dva podvozky. A to jeden na RSko krátké a jeden na RSko kombíka. Na kombíku je rozdílný zadek a je nutné, aby to mělo úpravu. Pak tady posíláš odkaz na modrý to je řada tuningart tzn nižší řada. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technik Radek Odesláno Červen 9, 2014 Sdílet Odesláno Červen 9, 2014 Ahoj, nechce někdo prodat přední pružiny RS Combi? Předchozímu majiteli to přišlo nízké, tak tam dal z 1.9TDI... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
péša84 Odesláno Červenec 8, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2014 Omlouvám se za dotaz mimo mísu, chci se jen optat, nevíte někdo zda OI 1.8t combi 4x4 má stejný podvozek jako RS combi? Díky za případný info.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Červenec 24, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2014 RS je nižší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
péša84 Odesláno Červenec 31, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2014 To by mi ani tak nevadilo.. zjištuju info skrz koupi sportovního podvozku popř. origo rs.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 31, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2014 RS nebylo 4x4 a 4x4 ma jinak resenou zadni napravu takze predek ti podle me bude pasovat ale zadek ne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Prosinec 8, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Co bude podle vás lépe fungovat, Sachs Advantage + pružiny 30mm Eibach nebo komplet pevný podvozek AP Sportfahrwerke? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
salma306 Odesláno Leden 2, 2015 Sdílet Odesláno Leden 2, 2015 Zdravim,je mozne ze pomontazi rs pruzin na tdi predok neklesol vobec? dakujemza odpoved 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Siegel Odesláno Únor 21, 2015 Sdílet Odesláno Únor 21, 2015 Zdravím, potřeboval bych pomoct, praskla mi pružina tak jsem měnil předek opět na origo + uložení origo (auto O1 RS) a mám to vysoké jak scouta ... v servisu kde mi to měnili prej jsem měl o 15mm vymlácené uložení, tak že je to prej tím... Měnil mi to známý tak bych neřekl že je to naký podvod. Máte tu někdo nové pružiny na RS? Nebyla by fotka? Přikládám mou Ještě plánuji najít barevné označení co je na pružinách, ale asi je to směrem ke kastli, jen pohledem nic nevidím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Únor 22, 2015 Sdílet Odesláno Únor 22, 2015 Jestli chceš, mám doma přední snížené pružiny Supersport. Označení 100640. Snížení asi 35mm. Nechám ti je za 500,- Zadní jsem použil. Mám červený stavítko TA a nezamlouvalo se mi nastavení. Vyhodil jsem stavitelné misky i pružiny a nasadil jen snížené pružiny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Březen 13, 2015 Sdílet Odesláno Březen 13, 2015 co hovorite na Bilstein B12 Pro -kit ,ktory ma eibach pruziny? Pevny podvozok,zevraj znizenie o 3cm. Nejde mi o znizovanie,ani o stelovanie podvozka. Chcem cisty performance . To najlepsie na stabilitu vozidla ,ale so zmyslom pre komfort. Cital som,ze tento kit vraj nema byt tvrdy a je vhodny aj na daily car ? nejake info ohladom tohto? kedze by som to chcel dat na daily car a nepotrebujem vyklepane zuby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Redy19 Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Zdravím, nevíte někdo kde seženu nějaké cenově přijatelné tlumiče pro RS, tudíž s možnosti chyceni stabilizatoru na tlumiči. Nechci dát za jeden předni tlumič 3500kč. ps. Koupil jsem sadu tlumiču Bilstain B4 dorazy + prachovky v sekci 1.8T Rs 132kw, ale samozdřejmě pro RS nejsou :/ Díky Radek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanys888 Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 lepší asi bude když koupíš stavitelné TA technix pro RS, vychází na 6ku komplet na celé auto, nebo dáš stabík z klasické oktavky a normální tlumič 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Redy19 Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Do toho TA technix se mě moc nechce, ale s tim normalnim stabilizatorem to není špatnej nápad, co by to obnášelo?.. Stačí jen koupit ty krátké kosti a bude to pasovat, nebo je potřeba něco měnit ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanys888 Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 ne musíš sehnat celý stabík a nevím jestli RS ma v ramenech závit na ty kosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Mám 18" 225/40 a když dám na 1 nebo 2 plnej plyn, tak dřu zadní podběh. Jaké máte v zadu dorazy? Origo RS je 115mm. Bude mi stačit klasika 128mm nebo mám přidat víc? O tom, že někoho v zadu povezu, nemůže být řeč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LaK Odesláno Květen 25, 2015 Sdílet Odesláno Květen 25, 2015 Zdravím, nemá někdo na prodej sportovní pružiny (nové, nebo málo jeté) na jedničkovou Oktu 1.9 tdi r.v. 2002..díky za nabídky nebo info, kde a hlavně jakou značku koupit.. Roman. (nejlépe okolí Beroun, Plzeň, Praha, Kladno) ..má představa je jít dolů 3 - 4 cm.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speedy799 Odesláno Duben 26, 2016 Sdílet Odesláno Duben 26, 2016 LaK vies mi dat prosim echo od koho si ich bral? kamarat zhana uz dlhsiu dobu a nie a nie zohnat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest strateny Odesláno Květen 5, 2016 Sdílet Odesláno Květen 5, 2016 to je vazne tak narocne ich zohnat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 5, 2016 Sdílet Odesláno Květen 5, 2016 co hovorite na Bilstein B12 Pro -kit ,ktory ma eibach pruziny? Pevny podvozok,zevraj znizenie o 3cm. Nejde mi o znizovanie,ani o stelovanie podvozka. Chcem cisty performance . To najlepsie na stabilitu vozidla ,ale so zmyslom pre komfort. Cital som,ze tento kit vraj nema byt tvrdy a je vhodny aj na daily car ? nejake info ohladom tohto? kedze by som to chcel dat na daily car a nepotrebujem vyklepane zuby. Tento podvozek je velmi dobrý ! Četl jsem o něm velmi pochvalné recenze. Já sám mám Eibach pro kit zatím se sériovými tlumiči a teďka budu dávat Bilsteiny B6, tak za krátko poreferuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kohyy Odesláno Květen 12, 2016 Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 čau, jaký máte názor na tyto pružiny pro O1 RS? A ještě bych se chtěl zeptat jestli se nějak výrazně liší pružiny pro RS kombi od ostatních motorizací kombi, díky http://www.v-maxx.cz/vmaxx/eshop/1-1-Sportovni-snizovaci-pruziny/429-3-Skoda-Octavia-I/5/2107-Sportovni-pruziny-SKODA-OCTAVIA-I 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest skody Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 co sa tyka tychto pruzin tak kamarat si z tade tiez objednaval a bol v pohode, spokojny. Cize myslim ze by to mohlo byt ok :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Květen 22, 2016 Sdílet Odesláno Květen 22, 2016 Snáď napíšem do dobrej kolonky :D Mam 1.9tdi 74kw Ap stavitelny podvozok a rozmýšľam nad RS stabilizatorom zdovodu ze by mal ísť popod poloos. Je to reálne? Pôjde to štýlom plugandplay? Alebo treba niečo prerabat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Květen 23, 2016 Sdílet Odesláno Květen 23, 2016 Rs ma uchyceni stabilizatoru do tlumice, kdezto obycejny ma do ramene ;-) Musis mit podvozek urceny pro verzi rs aby jsi mel drzaky pro tlumic Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Květen 23, 2016 Sdílet Odesláno Květen 23, 2016 A tak to najskôr nič teda. Diky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Květen 20, 2017 Sdílet Odesláno Květen 20, 2017 Chlapci vypadá to, že budu řešit zadní tlumiče ale nevím co koupit. Jestli toto nebo něco z téhle nabídky, nevím totiž, jaké tlumiče tam dávali. (01 RS) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fanny47 Odesláno Květen 24, 2017 Sdílet Odesláno Květen 24, 2017 Nevi nekdo jak to ma RS combi a sedan se zadnimi pruzinami jestli jsou stejne nebo je v tom nejaky rozdil v tvrdosti nebo tak neco ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Prosinec 26, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2017 Je nějaký rozdíl mezi podvozkem pro (1.4/1.6/1.9 66kW), pro 1.9 81/96kW a RS? Je na čase měnit a chci tužší podvozek co bude líp držet ale nechci aby auto sedalo (už tak je spoiler odřenej jak ****). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OziToretto Odesláno Prosinec 27, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2017 ano, RS ma uchyceni stabilizatoru na tlumic, kdezto klasicke podvozky ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laetry Odesláno Prosinec 28, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2017 Samozřejmě, že je tam rozdíl... Myslím, že to bys mohl vědět, vzhledem k tvým plánům s autem. Každé auto má jiné zatížení náprav a tím pádem musí být i jinak nastavena tuhost podvozku. Pokud plánuješ tužší podvozek, tak se sériovým podvozkem moc nepochodíš a kupovat origo rs taky není to nejšťastnější řešení. Další otázka zní, jestli má smysl nějaká větší investice do podvozku u auta s 55 kW... Vyměnil bych všechny komponenty a dal plné silentbloky místo série. Auto by pak mělo ztuhnout dostatečně. Pokus chceš něco lepšího, tak bych volil asi ap s cenou okolo 10k. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.