OKTACR Odesláno Červenec 15, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2016 Zdravím , o kolik se vám liší spotřeba na palubním počítači a reálná po dotankování ? , mě přijde ,že úplně minimálně ,což se u plno aut nedá říci , co jsem měl . Na jakých aspektech záleží ? Dík za reakce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Per Odesláno Srpen 11, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2016 Na akych otackach ma motor najvacsi krutiaci moment ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 12, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2016 Je to v technickych datach: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=275 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Smith10 Odesláno Srpen 25, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2016 Ahoj, najeto 120 000km....spotřeba dle PP 5.1L Teď v létě stabilně na jednu nádž ( Verva Diesl ) najedu cca. 1050km ( cca. 30% jízda ve městě ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OKTACR Odesláno Srpen 29, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2016 Zdravím , dle palubního počítače to nemůžeš počítat ,ten má odchylku . Vyjeť co nejvíce nádrž a pak doplň do plné a spočítáš.. dá se říci, celkově správnou spotřebu . Mě palubní počítač ukazuje odchylku 0,1 - 0,3 dolů ,takže PP ukazuje 5,2L a jedu za 5L . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanes52 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Zdravím, chci se zeptat, mám 1.6 asi necelý dva měsíce a s tou spotřebou jsem na tom jaksik divně, i když se snažím jezdit normálně a jedná se jen o okresky tak se ze spotřebou dostanu na 6 l /100 km, jinak ma na nějakých 2000 km pruměrnou spotřebu podle maxidotu 6.8 l a real podle tankovaní 6.2 l, chci se zeptat v čem by mohl byt problém, jestli něco ze vstřikama nebo tak? díky za každou radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OKTACR Odesláno Listopad 21, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2016 (upraveno) Zdravím záleží na spoustu faktorech , na jakým rozměru kol jezdíš r15 -r17 , jaký profil trasy máš . , už se to tu vše řešilo .. , teď v zimě to bude žrát o trochu víc , klidně o litr , po dálnici jsem měl spotřebu klidně 6,8 litrů .. v létě máš motor zahřátý, je to rozdíl .. nemyslím si ,že máš něco s autem špatně .. JInak vše by ti mohla říci diagnostika .. co máš na autě špatně .. Kolik má auto najeto ? Měj se Upraveno Listopad 21, 2016 uživatelem OKTACR 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnAxel Odesláno Listopad 21, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2016 Ahoj lidi, jsem zde nový a tak se také pochlubím. Mám 1,6TDi CR 4x4. Auto je rok 2011 a k dnešku má najeto poctivých 302tis. (kupoval jsem když mělo 230tis) Do práce to mám 75km (jezdím Šluknovský výběžek) a spotřeba se pohybuje od 5 do 6litrů (ale to už jedu jako pirát silnic) a je jedno zda mám letňáky (16) nebo zimáky (15) Dlouhodobou mám teď 5,5l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OKTACR Odesláno Listopad 23, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2016 Ahoj , vítej, jak to máš s DPF filtrem ? Pořád máš originální ? Díky Kdyžtak SZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanes52 Odesláno Prosinec 14, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2016 Po pravdě nevím jestli ty odpovědi pod mým příspěvkem jsou pro mě,ale teda píšu, filtr by měl být původní a auto má najetých necelych 112k km s tím že 2 tisíce jsem najel už já, ted jezdí auto na r15 a předtím origo r16, ale co jsem si ještě tak četl tak to vypadá asi vypadá že by to mohl bych nějakej přicpanej vstřik, protože asi během měsíce se mi 3x rožla kontrolka filtru DPF že byl zacpanej a chtělo ho to vypálit,a to i třeba tady po 3 dnech a to nejezdím krátký trasy, po novém roce to budu nechavat zkontrolovat vstřiky, takže kdyby jste veděli nekdo o nějaké dobré firmě v olomouckým a moravskoslezkym, nebo i pardubickým (jsem od Šumperka) kraji tak bych byl za to rád. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnAxel Odesláno Leden 22, 2017 Sdílet Odesláno Leden 22, 2017 to OKTACR: pokud to bylo na mě, tak je stále originál a zatím (musím zaklepat) se ani nerozsvítil. Jinak k dnešku najeto 309tis...akorát přes zimu se ta spotřeba zvedla na 6, ale nebudu lhát haldex má většinou po ránu dost práce :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krupso Odesláno Leden 23, 2017 Sdílet Odesláno Leden 23, 2017 309 tis.? tak to je super, ale este by to chcelo potiahnut, tak este vela stastnych kilometrov prajem ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fanynek Odesláno Leden 29, 2017 Sdílet Odesláno Leden 29, 2017 Prosím tě a to dpf když je puvodní nedíval ses na kolik gramu je zaplnění co ukazuje diagnostika ja mam 200 000 a mam 52g z 70g tak nevím jestli slouží dál i když je podle diagnostiky plnej nebo ne vím že to nepatří sem ale když se to tady už načlo díky za odpověd a spotřebu ja mam v létě na 15r 4,8 ted v zimě 5,5 jezdím denně 50kiláku do prace a plně obsazenej zatím sem z autem spokojenej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnAxel Odesláno Leden 30, 2017 Sdílet Odesláno Leden 30, 2017 Nedíval...myslím si, že kdyby nebyl ok nebo byl plný, tak se má rozsvítit kontrolka...takže dokud nesvítí je to cajk :) stejně už šetřím do prasátka radši 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fanynek Odesláno Leden 30, 2017 Sdílet Odesláno Leden 30, 2017 Jo vím o ty kontrolce ale že máš tak hodně nalítano a je cajk se divím taky šetřím ale nevím zda nechat vyčistit nebo koupit original do polskych dpf se mi nechce skrz recenze a čištění taky nevím líbí se mi advanpure čištění ale nikde sem se nedočetl že tam někdo byl a ma třeba po čištění 100 000 km a je v pohodě a original to je pálka noó tak nevím kdyby si o někom věděl nebo si třeba šel na čištění dej pak vědět díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lap Dog 1 Odesláno Únor 6, 2017 Sdílet Odesláno Únor 6, 2017 Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Měnil jsem ŘJ motoru jelikož se mi vypálila a ŘJ jsem koupil z vrakoviště aby mne to nestálo nějakých 30 tis., číslo a kod motoru stejný. Mam OII face 1.6 TDi a po výměně ŘJ mi stoupla spotřeba o dobré 2l/100 km... Je možné, že to mám nějak špatně nakodovane či nevím...? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Únor 6, 2017 Sdílet Odesláno Únor 6, 2017 Realne, ci na budikoch? Ja som menil budiky a musel som si spotrebu upravovat, lebo realne som mal mensiu, ako ukazoval maxidot. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lap Dog 1 Odesláno Únor 6, 2017 Sdílet Odesláno Únor 6, 2017 Budikach, realne asi mensi bude... Jak jsi to upravoval? Natankuji plnou nadrz a dojezd dle budiku cini 850 km... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Únor 7, 2017 Sdílet Odesláno Únor 7, 2017 Cez VCDS, niekde to je v budikoch. Daval som si to upravovat... Ale v inej teme pises, ze ti to aj nejak blbne, tak ci to ozaj nebudu chytene vstreky. Radsej ich treba zdiagnostikovat na studeno, ake hodnoty vykazuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lap Dog 1 Odesláno Únor 7, 2017 Sdílet Odesláno Únor 7, 2017 Mno dal jsem novy EGR ventil a problemy se startovanim prestali... otacky take v pohode ale ta spotreba stale stejna. Je mi divne ze jsem menil RJ a od te doby je to takto... ze by bylo neco spatne nastaveneho...? Opravdu nevin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
veigy Odesláno Březen 3, 2017 Sdílet Odesláno Březen 3, 2017 Taky přidám info :) budíky mi ukazovaly o dost víc, takže jsem dělal korekci a nastavil 92% a vypadá to OK. Jezdím dost město a ještě k tomu hornaté. V zimě jsem na 7l, v létě kolem 6l. Dálky bez omezení na okreskách cca 5l, dálnice kolem 5.5l, při 160km/h cca 6l... Rekord Lipno n. Vltavou > Tábor za 4.1l s lehkou nohou, ale v té době jsem ještě neměl udělanou korekci spotřeby :D Najeto 100k, chip na 105kW, DPF na 29g, zatím úplně bez problémů. Jen vstřiky na VCDS hází divné hodnoty, ale auto se chová naprosto standardně. EGR měněn v cca 50k km ještě v rámci záruky. Jinak mám ještě starý typ s dvouhmotou :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
15degren Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 dvouhmota se dává pořád. Kdyby chtěla škodovka seriově u 77 Kw verze dávat dvouhmoty, tak by nejspíš přepracovali i převodovku, je kvalitativně ošizena a šetří se na ní protože jí šetří dvouhmota, proto se nedoporučuje dávat jednohmotu na 77 KW verzi motoru a už vůbec ne po chipu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 (upraveno) Ja mam zrejme jednohmotu, ale to by som musel realne pozriet. Podla etky mi tam ide prave jednohmota. Co viem, tak na CR nie je problem dat jednohmotu, netreba tam nutne dvojhmotu ako na PD. Upraveno Březen 30, 2017 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
15degren Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 Když jsem měnil setrvačník tak mi tam přestavba dělala neplechu, špatně vystavovala a byly cítit vibrace do kabiny, nebylo to placebo prostě hned jak jsem nakopl motor, jsem poznal že tam není dvouhmota, na druhou stranu zmizeli pazvuky, ale jelikož mi to špatně řadilo, tak jsem nechal dát zpět díl co tam má být a funguje to vše jak má. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Březen 30, 2017 Sdílet Odesláno Březen 30, 2017 (upraveno) A podla VINka ti tam ma ist ake cislo dielu zotrvacniku? ...ale sme uz dost OT :unsure: Upraveno Březen 30, 2017 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Duben 20, 2017 Sdílet Odesláno Duben 20, 2017 Já dám spotřebu z druhé strany: Německo - A14, A9, A3 cca 620 km, žravost 7,2 litru na 100 km, průměrná rychlost 142 km/h, max. 205 km/h,, min. 0 km/h. Nebýt "Stau", tak bych na tom byl ještě lépě.. :smich: Díky tomu jsem musel tankovat ještě v německu.. :wallbash: Ale jinak pohoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
veigy Odesláno Duben 21, 2017 Sdílet Odesláno Duben 21, 2017 Jooo, taky jsem to jednou trápil do Lipska, 4 lidi a přes 7 :D ale ještě před chipem.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Duben 23, 2017 Sdílet Odesláno Duben 23, 2017 Tohle je po chipu a lehce naložený.. :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xmaso300 Odesláno Srpen 21, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2017 Ahoj, potřeboval bych prosím poradit vyřešit problém se spotřebou auta OII 1.6 TDI r.v. 2010 (CAYC) najeto 116 tis.km. Začnu s původním stavem po koupi z NDR. Průměrná spotřeba byla i kdybych se na hlavu postavil 7,5 l. S pokusy o dosažení nejnižší možné spotřeby se nebylo možné dostat dle počítače pod 7 l. Začal jsem s měřením reálné spotřeby (od tankování po tankování na základě ujetých km) a zjistil jsem, že počítač nehorázně lže. Skutečná spotřeba vycházela na 6,2-6,3 l v zimě (dle počítače těch 7,5 l). Rozhodl jsem se, že auto přečipuji, což jsem udělal, takže místo 77 kW mám 98 kW a světe div se, spotřeba dle počítače klesla na 6,8 l. Reálnou spotřebu jsem ještě nezměřil. A teď by mě zajímalo, co mám udělat pro to, aby hodnota průměrné spotřeby, kterou mi hlásí maxidot odpovídala skutečné spotřebě? Ještě co se týče spotřeby mám v podezření teplotu motoru. Do práce to mám 15 km přes město a motor se nestihne zahřát na provozní teplotu!!! U Yetiho ujedu cca 3 km a mám teplotu motoru na 90°C. Možná, když se motor u té mé Octavie zahřeje dříve, projeví se to opět na snížení spotřeby... Proč se nezahřeje rychleji netuším, ale termostat je vyměněn za nový cca před půl rokem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
15degren Odesláno Srpen 21, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2017 i Přes to že máš nový EGR ti nejspíš nefunguje jak má, protože mě se spotřeba zvedla potom co se EGR vypnul a jezdí se bez nej. Původně byla spotřeba v rozpětí mezi 4 a 7l průměrka podle těžké nohy, po odstavení egru můžu mít lehkou nohu jak chci výrazně pod 6l se nedostanu vrchní hranice 7.5l zůstává zachována přes tu jsem se nikdy nedostal. Ale srát na to stejně jsem nikdy výrazně pod 6L nejezdil takže pro mě funkční egr není žádná výhra, jen mi nějak to odstavení toho egru blbne a sem tam mi kvůli tomu smrdí spaliny do kabiny, nedaří se mi zjistit proč ale je to určitě kvůli tomu egru, který se jen tváří že funguje ale ve skutečnosti je pořád 100% uzavřen... kdyby někdo věděl jak to ošéfovat bylo by to fajn. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.