Přejít na obsah

Podvozek

Spooky1

Doporučené příspěvky

rány, nebo tukání? Protože se dost často stává, že pokud máš více km, tak u zadních držáků třmenů dochází k vytváření vůle na osičkách co drží třmeny, je třeba to specifikovat více.

kdyz prejedu kamen nebo projedu dolikem nebo skocim pres retarder ve chvili kdyz zadni kolo jakoby spadne z prekazky dolu nebo se propadne do doliku je slyset rana jako prase co mi trha usi. Jako by neco bez tlumeni samovolne spadlo dolu a o neco se to zarazilo.

Rana. Vymeneny komplet tlumice stab tycky horni ulozeni jak na predku tak zadku. Efekt nula takze se chystam na vsechny silentbloky i pouzdra stabiku. Daji se koupit samostatne nebo jen s tyci?

Odkaz ke komentáři

chalani uz dlhsie riesim problem ze mi auto taha do pravej strany. najviac to samo poznat pri vyssich rychlostiach nehovoriac o jazde po dialnici kde musim drzat volant do lavej strany aby som siel rovno :wallbash: geo robena 2x (nie v skoda servise) kola vyvazene nove pneu nove kola. niekde som zaregistroval ze treba dat spravit geo do skodovky vraj sa robi podla L&K. mam 17palc kola. neviete ci bolo na to TPI pripadne ako im vysvetlit ze potrebujem geo prave podla L&K? kedze su tam taky majstri aky su ;) vdaka

Upraveno uživatelem lumi
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Mne to mierne taha dolava :D geo som mal tiez robenu pri novych pneu, nulova poloha priecky volantu je tiez zrejme v poriadku(este daj skontrolovat tu priecku), u mna je to malo badatelne, tak som sa na to vykaslal... Ale ked presadnem z feldy do octavky tak hned citim v ruke ze musim na octavke volant drzat vyrovnany...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Chlapi ...pročetl jsem to tady a pár aut jsem viděl..... Jedná se o tento problém " neproblém" . Vlastním OII kombi před FL a když se tam dají jen pružiny Weitech čí KW..atd. ( -35/35), tak zadek je níž než předek a to nemluvím o tom když dám do kufru cca 50-100kg nebo lidi dozadu.

Poradíte mi jak se to vyřeší aby to vypadalo pořád hezky.

Díky moc

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zdravim, mam moznost kupit sportove pruziny na octaviu so snizenim o 35mm. mozem ich pouzit k original tlmicom alebo treba kupit aj tlmice ?

Jestli chceš kompletní sportovní podvozek tak si kup komplet, určitě nebasti nějaké pružiny k nějakým sportovním tlumičů. To je jednom cesta jak vyhodit peníze z okna za nefunkční podvozek.

U výběru pružin máš hlavní faktor a to je to, zda jsou určeny pro tvůj vůz. Pozná se to buď podle přesné modelové a motorové specifikace a nebo podle váhových limitů. Váhové limity máš ve velkém techničáku a prodejce by je měl uvádět u pružin. Příkladově tyhle Sportovní pružiny Škoda Octavia 1Z u sebe mají uvedeno:

Zatížení přední nápravy: 1040kg.

Zatížení zadní nápravy: 1150kg.

Takže sedí na vozy Škoda Octavia 1Z, které mají zatížení zadní nápravy zhruba 1150 kg a přední 1040kg. To má každý motor jiný a nejde to nijak zaměňovat. Dáš li dieselové pružiny na benzína, tak to bude jak vzlítajíc letadlo atd.

U pružin je hranice 40mm pod kterou bys neměl jít při snižovaní pružinou. Pak již správně nefunguje tlumič.

Jako varianta pak nastupuje Stavitelný podvozek a nebo Sportovní pevný podvozek.

Odkaz ke komentáři

Zdaravim pánové, potřeboval bych poradit od matadorů :), mám O II combi 1.9 TDI, origo podvozek, na 17 kolech ET 35, gumy 225/45/R17, a když mám vzadu 3 lidi a trefím díru, nebo spíš hup, tak podběhy se zastaví až o gumy, může to být tím ET, nebo je něco špatně v podvozku?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravim panáčci. Mám na Vás prosbu. Přešel jsem z jedničkové Octavie TDI, kde jsem měl pevnej podvozek od H&R, na dvojkové RSo (TSI) před faceliftem. (ten mezityp kdy byla předface kastle a face interier) a potřeboval bych to lehce složit k zemi.
Myslíte, že by k těmto RS tlumičům stačily tyhle pružiny? Eibach -20mm
Máte s tím někdo zkušenost?
Díky

Odkaz ke komentáři

Žádnou lepší fotku nemám.

Jo jo je to RS s Eibachama. Jsou jen jedny jak jsem psal. (-30 obyč OII, -20 RS)

Já na origo RS pružinách moc nenajel, ale tyhle mi příjdou možná i pohodlnější. Jsem s tím naprosto spokojenej. Nicméně není to moc snížené, tak příští týden očekávám štelovák od H&R:)

post-25762-0-19726200-1394627165_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

čím víc vybírám tak čím dál tím víc nevím co vzít :-D
Už koukám na štelováky od H&R. Stačil by mě výškově stavitelnej. Tuhostně bych asi nevyužil.
Co říkáte na tenhle výškově stavitelný podvozek H&R Street Style
http://www.escape6.cz/podvozky/vyskove-stavitelne-podvozky/h-r/skoda/octavia/octavia-ii-1z--04-04--/s-uchycenim-predniho-tlumice-55mm/Kompletni-vyskove--stavitelny-podvozek-H-R-v-nerezovem-provedeni-pro-Skoda-Octavia-II--typ-1Z--Kombi-vcetne-RS-s-prumerem-predniho-tlumice-55mm--r.v.04-04--s-pohonem-prednich-kol/
S H&R mám super zkušenosti, měl jsem ho na jedničkový octavce, sice jen s pevným snížením 35mm, ale líbil se mi. Sice byl tvrdší, ale super svezení. najel jsem na něm cca 120 tis a pořád ve skvělý kondici.

Štelovák od APčka nebo Solo Werks S1 jsou hodně tvrdý? Co kvalita?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...