ivanrs Odesláno Září 23, 2013 Sdílet Odesláno Září 23, 2013 Mam problem, dal som podvozok bilstein B6 a pruziny eibach pro kit a vzadu vpravo je auto o 1cm vysie ako vlavo. Prehodili sa aj zadne pruziny medzi sebou a stale prava strana vysie. V serii to bolo pekne rovno. Neviete kde moze byt problem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octavius4x4 Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 tak chlapci muj podvozek na octaviusovi 4x4 FSI je asi nejakej vadnej a nebo ja . na zadni naprave jsem vymenil stabilizacni tycky a rany od napravy porat stejny hrozny. reknete co vymenit? komplet silentbloky zadni napravy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 27, 2013 Sdílet Odesláno Září 27, 2013 rány, nebo tukání? Protože se dost často stává, že pokud máš více km, tak u zadních držáků třmenů dochází k vytváření vůle na osičkách co drží třmeny, je třeba to specifikovat více. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octavius4x4 Odesláno Září 27, 2013 Sdílet Odesláno Září 27, 2013 rány, nebo tukání? Protože se dost často stává, že pokud máš více km, tak u zadních držáků třmenů dochází k vytváření vůle na osičkách co drží třmeny, je třeba to specifikovat více. kdyz prejedu kamen nebo projedu dolikem nebo skocim pres retarder ve chvili kdyz zadni kolo jakoby spadne z prekazky dolu nebo se propadne do doliku je slyset rana jako prase co mi trha usi. Jako by neco bez tlumeni samovolne spadlo dolu a o neco se to zarazilo.Rana. Vymeneny komplet tlumice stab tycky horni ulozeni jak na predku tak zadku. Efekt nula takze se chystam na vsechny silentbloky i pouzdra stabiku. Daji se koupit samostatne nebo jen s tyci? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Září 29, 2013 Sdílet Odesláno Září 29, 2013 Neco podobnyho mam taky. Sice to neni nejak velka rana, ale pozoruju to take. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 29, 2013 Sdílet Odesláno Září 29, 2013 kluci mrkněte na tu vůli na těch zadních třmenech. Případně jestli to není povolené 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Říjen 6, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2013 (upraveno) chalani uz dlhsie riesim problem ze mi auto taha do pravej strany. najviac to samo poznat pri vyssich rychlostiach nehovoriac o jazde po dialnici kde musim drzat volant do lavej strany aby som siel rovno geo robena 2x (nie v skoda servise) kola vyvazene nove pneu nove kola. niekde som zaregistroval ze treba dat spravit geo do skodovky vraj sa robi podla L&K. mam 17palc kola. neviete ci bolo na to TPI pripadne ako im vysvetlit ze potrebujem geo prave podla L&K? kedze su tam taky majstri aky su ;) vdaka Upraveno Říjen 6, 2013 uživatelem lumi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Říjen 22, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2013 Mne to mierne taha dolava :D geo som mal tiez robenu pri novych pneu, nulova poloha priecky volantu je tiez zrejme v poriadku(este daj skontrolovat tu priecku), u mna je to malo badatelne, tak som sa na to vykaslal... Ale ked presadnem z feldy do octavky tak hned citim v ruke ze musim na octavke volant drzat vyrovnany... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
brasel Odesláno Prosinec 7, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2013 zdravim mam origo 17 a je to hrozne tvrde ted sem jel do prahy a fakt hrozny to 1kova octavia super ,muzete mi doporucit pruziny ,snad sou nejake hledal sem ale nikde sem je nenase dik moc vsem ,do 16 nebo 15 nechci jit ted tam je 225/45 a ja bych tam dal 205/50 co vy nato? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Prosinec 8, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2013 profil pneu se vypočítává z její šiřky, takže 205/50 si nepomužeš vubec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octavius4x4 Odesláno Prosinec 8, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2013 zdravim vsechny, mam trabl. pri jizde po nerovnostech se ozyvaji velke rany od zadni napravy a. to by mohli byt asi spatne silentbloky na ramenaech. mel uz nekdo z vas takovou zavadu? nevim co vse na te naprave vymeninit. radeji to zjistuju tady aby me pak nechteli oskubat v servisu. mam 4x4 fsi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
brasel Odesláno Prosinec 9, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2013 zdravim vsechny tak se si poridil octavii ale bohuzel tam je spor podvozek kod 2UC ,sou tam kola 225/45/17 ,a bohuzel na mne to je hodne tvrde tak resim zda kola prodat a dat jine pruziny,nebo staci sehnat pruziny ale nevim jake poradite prosim dekuji vsem moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SpeedyXxX Odesláno Prosinec 31, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2013 Chlapi ...pročetl jsem to tady a pár aut jsem viděl..... Jedná se o tento problém " neproblém" . Vlastním OII kombi před FL a když se tam dají jen pružiny Weitech čí KW..atd. ( -35/35), tak zadek je níž než předek a to nemluvím o tom když dám do kufru cca 50-100kg nebo lidi dozadu. Poradíte mi jak se to vyřeší aby to vypadalo pořád hezky. Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lk52000 Odesláno Leden 4, 2014 Sdílet Odesláno Leden 4, 2014 Zdravim, mam moznost kupit sportove pruziny na octaviu so snizenim o 35mm. mozem ich pouzit k original tlmicom alebo treba kupit aj tlmice ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Leden 22, 2014 Sdílet Odesláno Leden 22, 2014 P8nové co říkáte na tenhle AP podvozek ? http://www.ebay.com/itm/AP-Sportfahrwerk-Tuning-SKODA-Octavia-II-1Z-Combi-1-9-TDI-30-30-Dampfer-50mm-/370979966411?pt=DE_Autoteile&hash=item5660210dcb 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Únor 9, 2014 Sdílet Odesláno Únor 9, 2014 Zdravim, mam moznost kupit sportove pruziny na octaviu so snizenim o 35mm. mozem ich pouzit k original tlmicom alebo treba kupit aj tlmice ? Jestli chceš kompletní sportovní podvozek tak si kup komplet, určitě nebasti nějaké pružiny k nějakým sportovním tlumičů. To je jednom cesta jak vyhodit peníze z okna za nefunkční podvozek. U výběru pružin máš hlavní faktor a to je to, zda jsou určeny pro tvůj vůz. Pozná se to buď podle přesné modelové a motorové specifikace a nebo podle váhových limitů. Váhové limity máš ve velkém techničáku a prodejce by je měl uvádět u pružin. Příkladově tyhle Sportovní pružiny Škoda Octavia 1Z u sebe mají uvedeno: Zatížení přední nápravy: 1040kg. Zatížení zadní nápravy: 1150kg. Takže sedí na vozy Škoda Octavia 1Z, které mají zatížení zadní nápravy zhruba 1150 kg a přední 1040kg. To má každý motor jiný a nejde to nijak zaměňovat. Dáš li dieselové pružiny na benzína, tak to bude jak vzlítajíc letadlo atd. U pružin je hranice 40mm pod kterou bys neměl jít při snižovaní pružinou. Pak již správně nefunguje tlumič. Jako varianta pak nastupuje Stavitelný podvozek a nebo Sportovní pevný podvozek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzi.18 Odesláno Únor 11, 2014 Sdílet Odesláno Únor 11, 2014 Zdaravim pánové, potřeboval bych poradit od matadorů :), mám O II combi 1.9 TDI, origo podvozek, na 17 kolech ET 35, gumy 225/45/R17, a když mám vzadu 3 lidi a trefím díru, nebo spíš hup, tak podběhy se zastaví až o gumy, může to být tím ET, nebo je něco špatně v podvozku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 Zdravim panáčci. Mám na Vás prosbu. Přešel jsem z jedničkové Octavie TDI, kde jsem měl pevnej podvozek od H&R, na dvojkové RSo (TSI) před faceliftem. (ten mezityp kdy byla předface kastle a face interier) a potřeboval bych to lehce složit k zemi.Myslíte, že by k těmto RS tlumičům stačily tyhle pružiny? Eibach -20mmMáte s tím někdo zkušenost?Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 dávaj tam einbach -30mm a je to úplně v pohodě :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 Ale -30 není pro RSo ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Březen 12, 2014 Sdílet Odesláno Březen 12, 2014 -30 je pro normal OII, pro RS to dělá cca -20mm. Takhle to vypadá s Eibachama (omluv barvy, je to foceno s blbě nastaveným foťákem) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 12, 2014 Sdílet Odesláno Březen 12, 2014 A to je tedy RSo s Eibachama -20mm? Nemáš neco víc z blízka? Jak jsi s tím spokojenej, jaký jsou vlastnosti, je to hodně tvrdý? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Březen 12, 2014 Sdílet Odesláno Březen 12, 2014 Žádnou lepší fotku nemám. Jo jo je to RS s Eibachama. Jsou jen jedny jak jsem psal. (-30 obyč OII, -20 RS) Já na origo RS pružinách moc nenajel, ale tyhle mi příjdou možná i pohodlnější. Jsem s tím naprosto spokojenej. Nicméně není to moc snížené, tak příští týden očekávám štelovák od H&R:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 13, 2014 Sdílet Odesláno Březen 13, 2014 kolik máš na těch pružinách nalítáno? Za kolik je necháš? :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Březen 13, 2014 Sdílet Odesláno Březen 13, 2014 Mám na nich cca 10tisíc. Bohužel, origo tlumiče + Eibachy si budu nechávat do rezervy pro jistotu:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 Me šlo právě jen o ty Eibachy :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aXerrr Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 Já vím, ale samotné tlumiče mi budou k ničemu, origo RS pružiny jsem už prodal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 22, 2014 Sdílet Odesláno Březen 22, 2014 s pružinami H&R -35mm zkušenost někdo máte na origo tlumičích OII RS?http://www.escape6.cz/podvozky/sportovni-pruziny/h-r/skoda/octavia/octavia-ii-typ-1z/Sportovni-pruziny-H-R-pro-Skoda-Octavia-Lim.--Kombi-vc.-RS-zatizeni-predni-osy-do-1020kg/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
malyhonza Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 mám eibachy na origo tlumičích. není to nějak tvrdé. vypadá to rozumně, a cenové to je super. možná předek by mohl být tak o 1cm níž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Březen 27, 2014 Sdílet Odesláno Březen 27, 2014 čím víc vybírám tak čím dál tím víc nevím co vzít :-DUž koukám na štelováky od H&R. Stačil by mě výškově stavitelnej. Tuhostně bych asi nevyužil.Co říkáte na tenhle výškově stavitelný podvozek H&R Street Stylehttp://www.escape6.cz/podvozky/vyskove-stavitelne-podvozky/h-r/skoda/octavia/octavia-ii-1z--04-04--/s-uchycenim-predniho-tlumice-55mm/Kompletni-vyskove--stavitelny-podvozek-H-R-v-nerezovem-provedeni-pro-Skoda-Octavia-II--typ-1Z--Kombi-vcetne-RS-s-prumerem-predniho-tlumice-55mm--r.v.04-04--s-pohonem-prednich-kol/S H&R mám super zkušenosti, měl jsem ho na jedničkový octavce, sice jen s pevným snížením 35mm, ale líbil se mi. Sice byl tvrdší, ale super svezení. najel jsem na něm cca 120 tis a pořád ve skvělý kondici.Štelovák od APčka nebo Solo Werks S1 jsou hodně tvrdý? Co kvalita? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.