Přejít na obsah

Spotřeba 1.6 55 kW

Doporučené příspěvky

• o 6 měsíců později...

tak to je velmi pekne. Ja som teraz po nahodeni letnych R16 kolies pocitil zvysenie spotreby o 0,4 deci :blink: Necakal som az tolko, ale nevadi. Stoji to za ten pocit stability v zakrutach. To auto proste sedi ako pribite. A tu je dobre to,ze vykonostne ma podvozok lepsi vykon ako je vykon motora :D a teda do vacsiny zakrut clovek moze ist naplno.

A takisto ta zvysena spotreba suvisi aj s tym,ze to dost casto vytacam az k 4000 ot. kedze chcem ,aby islo to auto tak ako ma a jazdim s nim razantnejsie ,aby nezlenivelo :P

teda moja priemerna spotreba je 6,7L

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím, já sem mlaďas, je mi necelých 20 takže octavii občas pěkně protáhnu, každý den jezdím do práce cca 3km tam a 3z5, víkendy 100km výlety za příbuznýma apod. Dlouhodobá spotřeba 6,3l/100km :) Víceméně dělaná hlavně tím městem, jinak jezdím dálky kolem 5,4l/100km :) spotřeba mě dost překvapila na to že octavii je 14 let a má najeto 175 000km :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Po dlouhé době jsem se sem dostal, tak také poreferuju o spotřebě. Teď v létě krátké vzdálenosti - do 10 km tak cca 6,5l/100km, delší vzdálenosti kolem 5,5l/100km. Kombinovaná spotřeba 5,8 - 6,2l/100km. Měřeno podle tankování do plné + naprosto souhlasí s palubním PC +- 0,1l/100km. Jinak prozatím rekord Tupesy - Zlín - Břestek (65km) spotřeba 4,8l/100km pohoda jízda ve 2 lidech plus nějaká batožina. Jinak ta samá trasa v plnou špičku do 5,4l/100km. To vše Octavia 1,6 55kW na kolech 225/45 R17 Dunlop SP SPORT Fastresponse. Takže za mě naprostá spokojenost s autem.

Jinak musím podotknout, že nepozoruju žádný rozdíl ve spotřebě s jinýmy koly původní 195/65 R15 (2,2 bar) vs. 225/45 R17 (2,5 bar).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
Guest vláďa23

To já mám dlouhodobou spotřebu 8l , ale jezdím hlavně město a to ještě s celou rodinou. Ale jezdím s lehkou nohou. Pokud vyjedu ven, tak jsem něco kolem 6,5l, jinak spotřeba celkem ujde.

ahoj ja mam problem moc mi to žere žere mi to 10 ař 11lna 100km myslite že by to byl katalizátor ?? a jestly je lepší koupit nový nebo použitý ???

a eště jestly ten katalizátor má vliv na olej dik za odpověď jinak nevim co by to jeného mohlo bejt

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Nezkoušeli jste se někdo po natankování plné nádrže dívat přes VAG, kolik litrů vám ukazuje plovák v měřených hodnotách? Já vzal plnou a po prvním cvaknutí pistole jsem tam ještě natlačil necelý půllitr a VAG mi ukazoval akorát 50l. Hodnota se nepohla ani během 6 km jízdy do kopce/z kopce. Podle výpočtů vychází, že v nádrži mělo být okolo 55l. Rád bych zjistil zda to tak má každá 1.6, nebo je něco špatně u mě :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak se mi podařilo začátkem týdne zajet s AEEčkem takovou docela pěknou "dieselovskou" spotřebu ;)Trasa Třebíč-Kuřim (viz. počítadlo tacho - 68Km) jen s řidičem a pár bágly v kufru. Dvě objížďky (Náměšť a Hradčany u Tišnova) + dva kyvadlové semafory na trase...slušné což?

Zpáteční cestu už jsem nanafotil, ale bylo tam 6,2...asi jsem trochu víc spěchal :D

post-28-0-43922200-1406337064_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 4 měsíce později...

Tak já se svou Octou jezdím každý den do práce a mám teď 7,8 za nějakých 650km a do práce to mám 7,5+7,5 couračka přes město a k tomu ještě na lehkou nohu... Rekord mám 6.1 ale to to jsem prostě v 70 na rovince (asi 15km) jel 50-70 km/h ... Bacha na věc, mám špatné čidlo teploty na motoru a jezdím s ním asi už rok :D (nějak mě to asi netrápí) Tzn. už rok jezdím na sitič :D A taky těch 650 km jsem najel se špatně seřizenými zdvihátky které jsou třeba asi vyměnit takže další špatný zub pro spotřebu.

Když ale tomu dupnu není problém jezdit za 9 - 11l.. Octavka není sprinter ale marátónec. Sice to umí trochu lépe vypálit a ve vyšších rychlostech už nestačí, ale když už se rozjede třeba na nějakých 100 - 120 a lehká noha udržuje tuto rychlost tak krásných 6-7l/100km !! :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...