Guest houmik Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 takze je to ciste jen z "estetickeho" duvodu? :) Ja prave premyslim, proc se tohle chytlo skoro jen u nas, nemuzu na to prijit ;) Na nejaky ekology si hrat nemusime, to by bylo akorat k smichu, tak proc tedy? Treba mi nekdo napise rozumny duvod a ja si to dam na auto taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
majorak Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 No vzhledem k tomu že v české republice najít rozumné důvody na některá ustanovení prostě nejde tak bych je ani nehledal. Zbytečně zabitý čas... Jinak pěkná práce... A co se týče toho denního svícení.. Jediná věc co mě trochu zaráží že nejsou povinná zadní světla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 Tak denní svícení odpovídá evropským normám. Jinak proč nějaké důvody, záleží na každém, co chce na autě mít či ne, někomu se to líbí, jiný by to na autě nechtěl a není třeba o něčem nikoho přesvědčovat. Mě spíš vadí, že spousta aut má svícení nehomologované..vpředu dvě jakési bludičky za pár korun a myslí si právě jak šetří. Takové auto je pak nebezpečné, protože není vidět. Nikde není dané, že světla na autě mají být co nejvýše, to bysme tu pak jezdili všichni ve staré Multiple a to fakt nee :) Proto je dané rozmezí..pokud je splněno, pak je diskuse o tom, co je či není vidět před horizontem, naprosto zbytečná. V případě denního svícení je důvodem, aby bylo vidět přijíždějící vozidlo, proto takové vozidlo nesvítí dozadu. je to určené jen při dobré viditelnosti, kdy ani zezadu není auto jinak zvyrazňovat. jen zpředu je tak vidět mnohem dříve. Proto také mám světla kombinovaná se světelným senzorem. Pokud jde o mě, mám je na autě, protože se mi tam líbí..plní vše, co plnit mají, tedy jsou homologovaná a jsou v místě, kde mají být a kde být mohou. Tím samozřejmě nikomu netvrdím, že se mnou musí souhlasit, nebo že se mu to musí líbit. I mě se spousta věcí na jiných autech, i tady na fóru, nelíbí, ale je to každého věc, no ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 Mě spíš vadí, že spousta aut má svícení nehomologované..vpředu dvě jakési bludičky za pár korun a myslí si právě jak šetří. Takové auto je pak nebezpečné, protože není vidět. a toto všetko by sa obmedzilo jednoducho a to zakázaním akýchkoľvek "prídavných" svetiel na denné svietenie :) a namiesto toho svietením normálnymi svetlami 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 jo, to je pravda, ze spousta lidi tam dava nejaky pochybny svetylka a mysli si, jak tomu pomohli :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 (upraveno) a toto všetko by sa obmedzilo jednoducho a to zakázaním akýchkoľvek "prídavných" svetiel na denné svietenie :) a namiesto toho svietením normálnymi svetlami Ono je to ošetřené dostatečně..je dané, že světla mají být homologovaná, tím je dané snad vše. To že si tam každý druhý dá první stětla koupená na pumpě, je pak otázkou STK, silničních kontrol. Podle stejné logiky by se mělo zakázat svícení vůbec, protože i žárovky musí být homologované a schválené pro provoz, a co lidí si tam dává modré žárovky, 100W,nebo i xenonové přestavby, které také schválené nejsou, a při míjení jsou nebezpečné. To je úplně to samé tak zakažme i to, byl by klid ;) Upraveno Říjen 9, 2010 uživatelem Jirik.DC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
majorak Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 no jako mě se to libí a na auto bych si to chtěl i dát... mám Eres. nárazník tak uvažuji že si dám ty denní svícení od Milotecu... Jasně přijíždějící vozidlo i z protisměru ale stejně si myslím že by mělo byt i něco dozadu. (to je čistě muj názor) A co se týče zákazů... to by toho museli zakázat hodně aby zamezili nehomologovaným věcem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 Původně jsem se do té debaty nechtěl zapojovat, ale sakriš co má za smysl dávat za denní světla dozadu?! To už přece můžeme rovnou pořád svítit potkávacíma než montovat nějaké šílenosti dopředu i dozadu. To pak to auto vypadá jak stodvacítka vzdadu s vypláclou mlhovkou a vpředu s přídavnýma dálkovýma. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 No uvažuju že zruším mlhovky ve předu a dám tam ty ledky ,ale stále jsem na pochybách 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Svítím normálními světly a akorát jsem koupil H7 Osram Long life (3x LL) za 170Kč/ kus protože mne nebavilo 3x do roka měnit žárovky i když je k nim pohodový přístup. Proč to přepnout na mlhovky nevidím důvod, žárovka v mlhovce se asi mění obtížněji než v hlavním světle. Navíc je níž, tzn že z mnoha úhlů a situací (průhled autem a pod) už nemusí být vidět. Proč kupovat za několik tisíc nějaký svítítka mi už vůbec uniká, navíc svítivost je oproti origo provedení od výrobce zakomponovaného jím už do světlometu z výroby výrazně nižší... Přijde mi, že je pro některé důležitější image svítítek, než bezpečnost.. No ale co, některé holky taky nosí minisukně v prosinci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 K tomu bych řekl, že zde není řeč o svítítkách, ale o regulérních homologovaných světlech. Za mlhovky bych je neměnil, protože mlhovky já osobně využívám dost často a nedám na ně dopustit. Ta světla mají viditelnost více než dobrou, za nezhoršené viditelnosti je jejich viditelnost někde jinde než u standardních potkávacích světel, která jsou uzpůsobena k tomu, aby řidič viděl dobře právě za snížené viditelnosti. Jsme zas u toho, že dle některých názorů si všechna světla dáme na střechu, aby nebyl problém rozeznat auto za sebou nebo za horizontem :) Osobně nějak nemám potřebu, aby ve dne mi auto jedoucí za mnou svítilo zadním oknem dovnitř, abych o něm věděl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 28, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2010 Mám menší problém když na svém autě z aktivuji denní svícení Ameriku a chci aby mi svítily jen mlhy stále mi svíti i xeny jak to udělat aby svítily jen mlhovky??? dělal jsem to už u pár aut a vždy v pohodě ,ale u mě .... není to těma xenonama??? kdo poradí ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 29, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2010 a nebude to tim ze mas nakodovane deni sviceni na xenech ? Zdarec borci chtel bych nakodovat denni sviceni mlhovkami na mojej kare neni tu nekdo z okoli Brna kto by se do toho vyznal?? diky kdybys aspon napsal co mas za auto, jinak v Brne je jeden clovicek, kdyz bude mit cas asi ti napise sam, jinak cardiagnostik.cz ma jednu el. dilnu v Prostejove tam ses za chvili 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 29, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2010 Tak vše vyřešené po několika tel. s Dollim a zkoušce X kodování jsme našli i pro tu mojí káru optimální nastavení takže vše funguje jak má ještě jednou díky Dolli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Prosinec 5, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2010 vie mi niekto nakodovat denne svietenie na OII bez facelift na Slovensku? okolie Sered,Trnava,Galanta? dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Prosinec 6, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2010 mato88: Ak budeš mať niekedy cestu do BA, ozvi sa. Do GA zvykávam chodievať tak raz za 2 mesice, bol som asi pred 2 týždňami - najskôr pôjdem až niekedy cez sviatky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 Super uz to jde. Diky Jak jsi to nakonec dokázal ?? Otázka pro všechny . Kde seženu zvlášť labely ???? Stáhnul jsem si Lcode od doliho ,ale labely má prázdné :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petta Odesláno Leden 20, 2011 Sdílet Odesláno Leden 20, 2011 Něco jiného, ale nechci zakládat nové téma.. Prodávají se konektory do denního LED svícení s RSa?? Chci je nechat zapojit a nevím, jestli musím tahat dráty rovnou ze světel nebo můžu koupit konektory.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
slk Odesláno Únor 13, 2011 Sdílet Odesláno Únor 13, 2011 Zdravim, chel by som sa opytat ohladne kodovania denneho svietenia cez hmlovky na O2 pFL. Momentalne mam nakodovanie typ denne svietenie (Skandinavia) + cez hmlove svetlomety. Vysledok je taky, ale ze my pritom svietia okrem hmloviek aj parkovacie svetla. Treba este nieco dokodovat aby svietili len tie hmlovky, alebo na O2 pFL to tak proste je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
machal22 Odesláno Únor 13, 2011 Sdílet Odesláno Únor 13, 2011 Odkoduj (SCANDINÁVIA) a zaškrtni (sever Amerika). Mám to tak a je to supr. Akorát ti nebudou svítit zadní obrys.světla. A ještě v byte20 se dá nastavit % svítivost mlhovek při denním svícení. Já dal 60% 0 Citovat Odkaz ke komentáři
slk Odesláno Únor 14, 2011 Sdílet Odesláno Únor 14, 2011 Vdaka machal22. Presne takto som si to predstavoval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest lacika858 Odesláno Březen 11, 2011 Sdílet Odesláno Březen 11, 2011 vie mi niekto poradit ci sa da nakodovat aby mi svietili cez den dialkove svetla so znizenou intenzitou na octavii pFL? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Březen 11, 2011 Sdílet Odesláno Březen 11, 2011 (upraveno) Denní světla se sníženou intenzitou se dají nakódovat buď na potkávací světla a nebo na mlhovky. Na dálkové světla ne. Upraveno Březen 11, 2011 uživatelem Alessi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Březen 21, 2011 Sdílet Odesláno Březen 21, 2011 Nazdár, chlapci potrebujem napojit denné svetlá a musim ich napojit na Kladný pól spínaný zapalovánim. Viete mi poradiť aku ma farbu ten káblik alebo kde ho najst. Cital som o nejakom pine 15. Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest lacika858 Odesláno Březen 22, 2011 Sdílet Odesláno Březen 22, 2011 minule som videl octavku 2 pfl a svietili jej dialkove bez parkovaciek a ani zad nesvietil, odvtedy som ju nestretol... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Duben 13, 2011 Sdílet Odesláno Duben 13, 2011 Hneď prvá rada poistiek odhora v poistkovej skrinke je vedenie 15 a ak tam nájdeš jednu pozíciu voľnú vyhral si. Nazdár, chlapci potrebujem napojit denné svetlá a musim ich napojit na Kladný pól spínaný zapalovánim. Viete mi poradiť aku ma farbu ten káblik alebo kde ho najst. Cital som o nejakom pine 15. Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Duben 13, 2011 Sdílet Odesláno Duben 13, 2011 Uz to mam poriesene. Jarda Rolbař mi poradil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baloo Odesláno Duben 29, 2011 Sdílet Odesláno Duben 29, 2011 minule som videl octavku 2 pfl a svietili jej dialkove bez parkovaciek a ani zad nesvietil, odvtedy som ju nestretol... JJ, tohle se dělá pomocí takové krabičky, dá se koupit tady, ale nejsem si jistý, zda-li to půjde na OII. Předtím jsem to měl na Passatu B5. Odkoduj (SCANDINÁVIA) a zaškrtni (sever Amerika). Mám to tak a je to supr. Akorát ti nebudou svítit zadní obrys.světla. A ještě v byte20 se dá nastavit % svítivost mlhovek při denním svícení. Já dal 60% No já když zapnu Seevrní ameriku, tak mi svítí blinkry a nevím kudy z toho ven. Potřeboval bych nějaké dobré popisky do Lcodu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KAYKA007 Odesláno Září 3, 2011 Sdílet Odesláno Září 3, 2011 Už má někdo tuto verzi svícení? zajímá mě jak to vypadá na autě a jak to svítí .Děkuji http://www.e-xenony.cz/svetla-do-originaln...ceni-homologace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.