Eidam Odesláno Říjen 30, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2020 @karelkopp Ano, podívej se pod kapotu jak vedou hadice a pochopíš. Případně udělej foto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 Tak jsem na to kouknul az dneska nicmene hodnoty z vagu jsou nasledujici na benzin prvni hodnota nejdrive -3,1% pote spadla na -1,6% druha hodnota se stále držela na 2,3% a při LPG to bylo prvni hodnota 4,7% a druha stale 2,3%. Nicmene v priloze zasilam veskere info z lpg diagnostiky a screen lpg v aute 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 @karelkopp Tak adaptace máš výstavní, to plynař naladil pěkně. Na lpg mírněji chudší, ale úplně v pohodě. Tlak ti to nějaký zobrazuje, ale nevidím jednotky (předpokládám kPa) a přijde mi dost vysoký. Ale nevím velikost tvých trysek a tak. Nicméně bych se zkusil podívat na ten tlak za studena, když ti to pozdechává. Teď mě nenapadá, čím by to mohlo být. Jinak bacha, přijde mi z fotky, že máš povolený reduktor na držáku. Pro představu přikládám foto mojí přestavby: AQY Elpigaz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 Jj je to v kpa akorat me zarazi ten tlak u kolektoru a toto je tlak pri plne nadrzi a tento tlak se ukazuje i kdyz je lpg vyple takze bych rekl ze je to tlak u nadrze a kolektor bude z map senzoruOdesláno z mého Redmi note 9 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 Kdepak to dělali, jestli se můžu zeptat. Švára má taky tento systém, ale má to schovaný v podběhu. Dělali mu to v Zábřehu. Honza 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 @karelkopp Pokud by to bylo jak říkáte, tak to určitě nebude tlak 3kPa. (myslím si, že to nebude tlak nádrže). Tech 160kPa bude u vstřiků - ukazuje to i při vypnutém motoru, protože to zůstává natlakované. Pokud byste povolil hadici před vstřikovací lištou a tlak ufouknul, kleslo by to na nulu. Můžete to vyzkoušet. @HONZAV1 U Brna - plynař co je smluvní technik HTS ze Zábřehu. V podběhu to není ideální - delší hadice a reduktor je ochlazovaný více proudem studeného vzduchu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 Pri vypnutem motoru se na diagnostiku lpg bohuzel nedostaanu jednotka je aktivni az po nastartovani ale zitra to schvalne zkusim s tim tlakem kterej hodi nulu po odpojeniOdesláno z mého Redmi note 9 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 @karelkopp Jen zapni klicek a nestartuj, mel by ses k jednotce pripojit;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 Prave ze ne lze se k ni pripojit az po nastartovaniOdesláno z mého Redmi note 9 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 @karelkopp Aha, tak nastartuj na benal, neprepinej na plyn a zkus upustit tlak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 2, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2020 Jj presne tak to mam v planuOdesláno z mého Redmi note 9 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 3, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2020 Tak jsem to zkousel odpojit a po odpojeni jsem mel tlak 84kPa takze to padlo nicmene dle meho lajckeho nazoru by to melo padnout na nulu a ne na 84kPa ale zahadou mi zustava ten tlak u kolektoru ze je stale mezi 3-5kPa protoze co koukam do navodu k memu lpg tak vsude maj tlak na kolektoru kolem 120kPa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 3, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2020 @karelkopp Pokud jsi opravdu vypustil všechen tlak, tak by to mělo padnout na nulu, nebo máš špatně vybraný typ tlakového senzoru v softwaru, nebo nemá defaultně rozsah až do 0 nebo je špatný. Těžko říct, zkus si o něm dohledat víc, zkontrolovat správně vybraný senzor v softwaru. Nevím, to jsou věci co mě napadají, tvůj systém neznám. O svém elpigaz jsem si taky musel vše dohledat, poté co mi nikdo z odborníků nepomohl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 3, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2020 Za chvíli jedu do prace tak se pro jistotu podivam ale tusim ze jsem to jiz kdysi studoval protoze jsem si kdysi omylem vynuloval nastaveni lpg do zakladniho nastaveni takze sem fyzicky dohledaval cidla aby to bylo vse spravne nastavene nicmene co jsem na netu koukal tak by mel mit rozpeti tlaku 0-400kpa takze je klidne mozne ze je kaput a dava vyssi hodnoty nez ma 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 3, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2020 Tak je tam opravdu 400kpa map senzorOdesláno z mého Redmi note 9 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 3, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2020 @karelkopp Tak bych ho byt tebou vyzkoušel mimo, třeba na kompresoru, kde budeš mít i kontrolní manometr. Porovnáš hodnoty z manometru a to co ukazuje v diagnostice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 4, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2020 spis premyslim nad tm ze zkusim zakoupit novy a pokud budou stejne hodnoty i na novem tak bych ho vratil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 4, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2020 @karelkopp Bacha na to, poznají, že jsi to namontoval a budou se cukat s vrácením (s jinými neplynovými autodíly to tak je). Ale záleží na obchodu a na tobě, jestli to chceš risknout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Listopad 4, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2020 tak ten map senzor stoji litr coz neni nic hroznyho 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Listopad 20, 2020 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2020 Takže peripetie se starty na benzín je možná u konce. Tak moc jsem se zaměřil na to, že to je spojené s LPG a že se mi rozhodily hodnoty v řj, že jsem zapomněl na to ostatní... no jo, prostě auto už má 20 let a má natočeno poctivých 400tkm... nebudu napínat. Vyměnil jsem palivové čerpadlo a tváří se to, že je to OK. První start na benzín byl sice hodně nevyvážený a zdechlo to, ale napodruhé to chytlo... trošku si to pokuhávalo na volnoběh ale při ověřovací jízdě se vše dalo do pořádku. Zkoušel jsem během jízdy přepínat LPG/benzín a taky OK, opětovný start OK. Ještě uvidím zítra při ranním startu na studeno - má být něco málo pod nulou, tak uvidím. Pak napíšu. Kéž by to bylo "jen" v tomto. pozn.: Čerpadlo jsem dával Pierburg (jen mě naštvalo, že u toho nebylo zrovna nové těsnění, to staré už bylo dost jeté ale nezbylo mi, než ho tam vrátit.) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Listopad 23, 2020 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2020 Je to vyřešené, o víkendu, ranní start při -3 a -4 °C na první pokus. Takže palivové čerpadla za 2300 a doufám, že budu mít na dalších 400tkm opět klid :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Listopad 24, 2020 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2020 @zdenda2.0 Tak super, problém vyřešen. Občas je potřeba se chvilku zamyslet nad spojitostmi, než něco řešit ukvapeně. Já i po přeladění mapy (tedy lambda korekce v pohodě 0 až +3%) mám problém se studeným startem při cca 10-15°C. Napoprvé zdechne (ani pořádně nenastartuje) a napodruhé už chytne. Vyšší i nižší teploty v pohodě, takže zatím neřeším. Až budu mít chvíli a chuť, zkusím změřit tlaky paliva podle DP. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jedlis Odesláno Květen 24, 2021 Sdílet Odesláno Květen 24, 2021 V 24. 11. 2020 at 13:51, Eidam napsal: @zdenda2.0 Tak super, problém vyřešen. Občas je potřeba se chvilku zamyslet nad spojitostmi, než něco řešit ukvapeně. Já i po přeladění mapy (tedy lambda korekce v pohodě 0 až +3%) mám problém se studeným startem při cca 10-15°C. Napoprvé zdechne (ani pořádně nenastartuje) a napodruhé už chytne. Vyšší i nižší teploty v pohodě, takže zatím neřeším. Až budu mít chvíli a chuť, zkusím změřit tlaky paliva podle DP. Tak tohle mám teď poslední dobou taky.. Start až na druhý pokus .. Už si to nějak vyřešil ?? 🙄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Červenec 2, 2021 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2021 @jedlis zatim jsem ty starty nevyresil. Nemam nejak cas a zase tolik me to netrapi, kdyz jinak auto funguje😀 Nevyresil jsi to sam mezitim? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jedlis Odesláno Červenec 5, 2021 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2021 (upraveno) V 2. 7. 2021 at 7:51, Eidam napsal: @jedlis zatim jsem ty starty nevyresil. Nemam nejak cas a zase tolik me to netrapi, kdyz jinak auto funguje😀 Nevyresil jsi to sam mezitim? Zatím taky nijak, jak píšeš .. Auto jinak taky funguje jak má, tak zatím neřeším .. 🙂 Ale zkusím ještě čidlo teploty, a další věc je ta, že mám nefunkční mikrospínač v řidičových dveřích, takže mi díky to mu nenasaje čerpadlo benzín pro následný start .. Upraveno Červenec 5, 2021 uživatelem jedlis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Leden 10, 2022 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2022 Problém ztrácející se chl. kapaliny. Hned napíšu proč to píšu do tématu s LPG. Každý kdo má přestavbu PLG tak má by-pas okruhu vody na reduktor. To že se s tím pánové plynaři moc nepárají asi nikoho nepřekvapí. Mě tam dali nějaké no-name hadice, které po 4 letém provozu totálně ztvrdly + jako bonus tam daly ty nejnuznější eskapásky co se dají sehnat - výsledek byl jasný, každý spoj po několikaletém provozu tekl. Toto jsem už jednou řešil a hadice jsem vyměňoval - na nějakou dobu byl klid. Poslední dobou jsem opět zaznamenal únik kapaliny - ten jsem objevil také u spojů ale vyřešilo to mírné dotažení spon - únik kolem hadic zmizel ALE voda se ztrácela dál (méně ale ztrácela)- ona se neztrácela ale někudy tekla ven (na vaně jsem měl kapky chl. kapaliny). Po troše zkoumání jsem zjistil, že mi to netěsní kolem čidla teploty. Dost jsem to prohlížel a příruba prasklá není, tak snad to bylo jen staré těsnění kolem čidla. Dal jsem nové a uvidíme. Každopádně, řešil toto už někdo nějakou jinou cestou? Utěsnění pomocí nějakého "tekutého" tesnění apod.? Přeci jen, ta plasotvá příruba už má za sebou přes 20 let a její tolerance asi nebudou tip ťop. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Leden 11, 2022 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2022 Kontrola dnes po příjezdu do práce - pořát to teče. Napadá mě jen použít silikonovou hmotu co se dává jako těsnění na olejové vany/víka ventilů apod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Leden 11, 2022 Sdílet Odesláno Leden 11, 2022 Kup novou přírubu a neřeš nějaké pochybné lepení, vždyť to stojí pár korun... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stx99 Odesláno Červenec 29, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2024 Zdravím, resim ted svicky na Octavia 1 85kW 2.0i AZJ na LPG a od vyrobce jsem dostal doporuceni : NGK BKUR6ET-10 NGK (1565) Laser Line 6 NGK (7968) NG PZFR5D-11 má nekdo s nima zkusenosti ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 30, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2024 Sice mám 1.6 s LPG, ale to je jedno. Nejvíc se mi osvědčily svíčky Brisk Silver určené na LPG/CNG. Za tu cenu perfektní 👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.