Přejít na obsah

Mikrospínač a vše kolem něj

Vinca

Doporučené příspěvky

Klucííí,

nemátě někdo fotku kdy je a jak vypadá klubko kabelů od dveří zámků atd. Myslím že mám problém tam. Blbne mi to tak nepravidelně. Někdy blbnou jedny dveře, někdy všechny, někdy jenom řidičovi a tak. Když otevřu dveře tak u každých se rozsvítí světlo i kontrolka mezi budíky takže mikrospínač jsem dle mého laického názoru vyřadil. Nevíte někdo co by to mohlo ještě být??? Díky :palec::pivo:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nazdar ludia! Mam taky problem ze mi neide neide centrala, ked chcem otvorit auto s DO tak mi odomkne vsetky dvere okrem vodiča a bliknu aj smerovky, potom vodičove dvere musim odomknut este manualne klucikom. Pri zatvarani rovnako, klucikom viem zatvorit len vodicove dvere a ostatne len s DO a potom mi nebliknu smerovky ze sa zamklo. Takisto mi nesvieti ani svetlo v interieri. Moze to byt mikrospinac ci ina zavada ? Diki za odpoved :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj mám Škoda Octavia combi 1.6 ročník 2003

Originál centrál, elektrice přední okna

potřebuji poradit přijdu k autu a otevřu a hned mě trklo že nenaběhlo čerpadlo na benzín a potom zjišťuji další závady. Nejde elektrické stahování oken, centrální zamykání dveří vzadu L i P a kufru (přitom přední jdou) , osvětlení kufru a kabiny, kontrolka otevřených dveří na přístrojevce, ledka na dveřích při zamknutí a signalizace rozsvícení světel při otevřených dveří. ZKUSIL JSEM VYMĚNIT KOMFORTNÍ JEDNOUTKUA TO NEPOMOHLO. PROSÍM O RADU KDE JE CHYBA. DÍKY

MŮŽETO DĚLAT MIKROSPÍNAČ VE DVEŘÍCH ŘIDIČE???

Odkaz ke komentáři

Takže už mě taky potkal problém se zámkem. PZ dveře se občas zamknou a občas ne. První co jsem opravil byl přelámaný kabel v průchodce. To bohužel nepomohlo. Vrhnul jsem se tedy na rozebrání zámku a proletování studeňáků. Po rozborce jsem žádný studeňák neobjevil. Nicméně jsem všechno proletoval, složil a namontoval do auta. Zatím vše funguje, tak uvidíme. Když jsem se pak ale vrátil ke stolu, kde jsem zámek rozebíral, malinko jsem se zděsil. Ležela tam totiž taková plastová rádoby podložka viz foto. Zřejmě jsem jí tam opoměl dát. Otázka co s tím? Všechno funguje, tak to asi znovu rozdělávat nebudu.

post-18775-0-72819600-1364141685_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím

Mám také problem se zamkem.U řidiče při zamknutí,odemknutí je vše v pořádku.Při odemknutí,zamknutí v kufru,

nebo u spolujezdce se neodemknou,nezamknou dveře řidiče.Prosím kde hledat chybu.

Ještě jsem zapoměl,že nesvítí ledka ve dveřích řidiče,Octávka je rok 1998.

Předem děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj, tak jsem asi další obětí.

Pročet jsem toto vlákno a popíšu, co jsem vypozoroval:

Zamknu DO jednou, auto se celé zamkne, ale dioda nebliká. Zamknu podruhé, zámky cvaknou, ale vše při starém. Zamknu potřetí, odemknou se zadní levé dveře.

Zamknu klíčkem, zamknou se jen řidičovi dveře. To samé při odemknutí. Takže klíčkem nefunguje centrál. Dioda nebliká.

Sednu do auta, zamknu zevnitř čudlem na dveřích, auto se zamkne, ale zadní levé dveře se hned odemknou. Dioda nebliká.

Interiérové světlo se rozsvítí při otevření obou předních dveří. Zadní jsem ještě nezkoušel.

Ještě vyzkouším, jestli se auto samo po odemknutí zamkne a prozkouším, jestli se náhodou nezamkne i při otevřených některých dveří.

Jinak ještě jsem zjistil, že někdy se při odemčení DO neodemknou pravé zadní dveře.

Abych pravdu řekl, nevím, kterými dveřmi mám začít :-D Nejdřív asi řidičovi, potom levé zadní. Nechápu ale, proč mi nefunguje centrál při zamykání klíčkem, ale dálkáčem to funguje.

Zkusím prokontrolovat ty spoje, ale než se do toho pustím, rovnou objednám ten mikrospínač, abych nemusel rozdělávat dveře dvakrát. Jen se asi hloupě zeptám, ale ten mikrospínač je jen u řidičových dveří nebo ve všech?

Děkuju za případné rady.

Odkaz ke komentáři

Zdravím.Mně většinou centrál funguje normálně,ale poslední dobou se mi časteji po stisku DO zamknou všechny dveře, ale alarm neštěkne a kontrolka safelock nesvítí.Po druhém zmáčknutí slyším u dveří řidiče cvaknutí,alarm štěkne a safelock se rozsvítí.VAG hlásí nesmyslný signál dveře řidiče.Prosím o radu, případně foto zámku s označením co opravit.Děkuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Zdravím ve spolek, mám problém. Když zamknu dálkou, všechny dveře se zamknou a jediné dveře u řidiče hned zase odemknou. Dneska jsem dal nový mikrospínač, proletoval tišťák a dal dva nový dráty CAN H a CAN L ( 2 silný oranžový dráty, tak doufám, že to je CAN) a problém je tu pořád. Je pravda že se mi světlo po otevření dveří rozsvítí, ale zámek zamkne a hned odemkne. Musim zamykat klíčem. Jo, a když chci zamknout auto klíčem, tak se zamknou jen ty dveře u řidiče. Mechanicky, jednotka nedá impulz ostatním dveřím.

Při zamykání zevnitř, je to stejné jak přes DO,

V těchto dveřích mám přetrhlý lanko stahovačky, takže se motorek točí naprázdno.

Mají okna něco společného s tím zamykáním?

Nevíte kdy by mohl být problém?

Dík moc za rady a tipy.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím páni, nebudem zakladať novu temu tak to hodim sem. Mam taky problem ze mi nezamykaju zadne lave dvere. Odomykaju normalne. Predpokladam ze keby to je mikrospinacom tak by ani neodomykali. Zhodil som tapacir a trochu popozeral ci su dobre kontakty ale na nic som neprisiel. Este by som premeral tento kontakt veduci do motorceka ci tam ide stava ked sa snazim zamknut. Ale mam tusenie ze nie. Potreboval by som rozlozenie kontaktov ale nasiel som len nemecky manual. Nemate k tomu nejaku schcemu? Alebo v com by mohol byt problem ?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím vás, mám taky problém s dveřmi. U řidiče mi dveře nereagují na DO, ani na uzamčení/odemčení zevnitř. Po otevření dveří se nerozsvítí vnitřní světlo a ani MaxiDot na to nereaguje. Podobný problém mám s dveřmi za řidičem. Tam teda funguje zamykání/odemykání, ale MaxiDot ani světlo nereagují. Pravděpodobně by to mohly způsobovat mikrospínače a studeňáky, že?

Auto nemá žádné zámky na klíč, protože bylo několikrát terčem zlodějů, takže se odemyká jen přes DO.

Já sám si na to netroufnu, nerad bych něco pokazil, tak bych se chtěl zeptat, jestli tu není někdo z okolí Prahy, případně Středočeského kraje, kdo by mi s tím pomohl. Samozřejmě bych zaplatil.

Děkuju

Odkaz ke komentáři

Presne tento problem som mal a mam ho zasa. 1.krat som to vyriesil tak ze som preletoval studene spoje na plosaku. Vydrzalo to asi rok a teraz zasa dokonca novinka - auto otvotim DO ale l.z. dvere su zamknute a nedaju sa otvorit ani z vnutra X-(

Urcite ma na to vpliv vlhkost, vtedy to slape ako ma.

Teraz budem musiet znovu skontrolovat studene spoje a uvazujem ze vyhodim tie tycky na cudliky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdarec, řešil sem něco podobnýho a když mě zadní dveře občas jely a občas ne a tak, tak sem rozdělal tu elektroniku zámku (pak sem si s motorkem točil jak blbec asi hodinu abych přišel na to jak to funguje), přišel sem na jednu věc. Pokud je všecko v počádku, stačí tu elektroniku rozebrat, čističem brzd vyčistit a důkladně rozmazat třeba silikonovým olejem aby si to zacvakalo kam má a je po problému...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím chlapi, potřebuji poradit.

Dnes jsem domontoval opravenou vložku zámku. Dám jí tam a když pak otočím klíčem tak se zamknout a odemknout dveře u řidiče,nejde tím stahovat ani okna. Když zkusím jiný zámek abych zamnul i ty dveře u řidiče tak to taky nejde. Před tím než jsem tam namontoval tu vložku všechno fungovalo.

Dálkovým ovládaním taky jde zamknout všechno kromě dveří u řidiče kde jsem dnes namontoval vložku zámku.

Bude špatný mikrospínač v zámku nebo nevíte prosím ?

Když už pak ty dveře zamknu ručně,pak odemknu dálkou tak se odemknou i dveře u řidiče.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

..po rozobratí mikrospínača z LZ dverí som si nevšimol žiadnu závadu, tak som ho zložil a dal späť. Ked hýbem zámkom tak počujem cvakanie mikrospínaču, čiže by podla mna mal byť v poriadku.

ale čo ma trápi viac je, že mi vo dverách spolujazdca dožil motorček :( nevie niekto o dostupnej náhrade??

jediný nápis čo som našiel na motorčeku bolo: MABUCHI MOTOR.

dnes som bol v GM elektornic s tým že tam kúpim aj mikrospínač aj motorček ale nepochodil som ani s jedným.

tak som si bol kúpiť bielu vazelínu v spreji a sprej na el.kontakty :D

zajtra skúsim prehodiť motor z LZ dverí do PP dverí, som zvedaví čo to spraví... už ma tie zámky nebavia..

Odkaz ke komentáři

já myslím že ti přehození nepomůže budou jinak piny v konektoru a ten zadní motorek jich má mín

jinak do okty dou v pohodě zámky s passatů ted mi tu zbyly 2 přední funkční mám je v záloze :)

to že mikrospínač cvaká neznamená že je dobrej je třeba ho změřit sou to v podstatě přepínače

Odkaz ke komentáři

pavel - motorčeky sú rovnaké.. ešte musím pozrieť či niesu prehodené + a - inak by v tom nemal byť rozdiel.

Z toho mikrospínača , aj ked cvaká, mám tiež obavy.. zajtra poprehadzujem motorčeky aj mikrospínače medzi LZ a PP dverami a dúfam že rozbehám aspoň jedny dvere...

a vďaka za tip na zámky z passata. mám síce jedny vyhliadnuté z O1 za 15€ kus ale akosi mi nebere telefón <_<

Odkaz ke komentáři

máš 3 možnosti a ani jedna nieje lahká

1. ak hlavička trčí von vybrus do nej drážku na plochý šrobovák ale ak je uplne strhnutá hlavička tak táto možnosť ti padá

2. použiť tzv. vyťahováky TU alebo TU.

3. odvrtať hlavu šrobu, ked vytiahneš zámok, odvrtaš zvyšok šrobu ale musíš dávať pozor aby si nepoškodil závit na zámku.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Jo člověče to je pravda. Musím potvrdit. Když se zamknu tlačítkem v autě, tak se všechny dveře zamknou, ale zadní levé se zamknou a hned zase odemknou ;) Podle všeho to vypadá na problém v zadních levých. Z těch ozve i to cvaknutí po druhém zamknutí klíčem zvenku.

já to mám podobné..a to už jsem měnil zámek..a stejně když zamču u řidiče..zamče se jen on..proč?to nevím.když zamču přes kufrt..zamče se celé auto..krom řidiče..

Nevíte někdo kde by mohl být probléM????

Tak už jsem si to opravil, sehnal jsem si tu páčku, preventivně jsem vyměnil mikrospínač, přepájel jsem studeňány na desce a opravil jsem popraskanou izolaci na kabelech k zámku.

Pak jsem celý vnitřek přelepil igelitem a izolací proti hluku pod tapec A JE TO.

Další dveře udělám preventvně v nejbižší době.

Už to umím skoro poslepu.

HESLO ZNÍ : Jaký si to uděláš, takový to máš !

:palec:

a ty studenáky jsi opravil jak?

Opravu zámku udělám tak za půl hoďky jeden. Mikrospínače mám a nic jinýho není potřeba.

Můžu jen otázku, na všechny zámky jsou stejné mikrospínače?i dopředu i dozadu?Děkuji předem

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Guest k.o.z.e.l

Mám ten samý problém. Tlumil jsem dveře a když jsem je nastrojil a zavřel tak jsem chtěl zamknout a auto na DO nereagovalo...stálé svítilo světlo ve dveřích a kontrolka otevřených takže mám zato že si auto stále myslí že jsou otevřené dveře a proto nejde dálkou zamknout. Co se mi ale nezdá tak je kolík ve dveřích. Zdá se mi že u řidiče vyskakuje míň než u ostatních dveří. Máte někdo podobnou zkušenost s tím kolíkem? Nemůže to být spíš nějaká mechanická záležitost?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

kozel

kolíky si vieš nastaviť tak že odomkneš auto aby boli kolíky vonku, potom ho chytíš a pootočíš ho o 90°, nastavíš výšku aká ti vyhovuje a znovu ho pootočíš o 90° to je jedno do akého smeru.

ALEBO to može byť sposobené tým že motorček "nevládze" zamknúť dvere

Odkaz ke komentáři
Guest k.o.z.e.l

No s kolíkem jsem vůbec neotáčel takže by to mělo zůstat jak to bylo. Ale i když prostě zevnitř otevřu dveře kličkou tak ten kolík je v jiné výšce než ostatní a taky se mi subjektivně zdá že za kličku u řidiče jde "potáhnout" méně směrem dovnitř auta než tomu tak bylo před tlumením.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...